Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uuden Heinojan alueen omakotitontit myyntiin kesän jälkeen – alueelle valmistuu noin 100 tonttia

Katujen ja vesihuollon rakentaminen etenee aikataulussa. Rakennusurakka valmis kesäkuussa.

Kirkonkylän uudelta Heinojan asuinalueelta päästään luovuttamaan omakotitontteja tämän vuoden aikana.

Nurmijärven kunnan maankäyttöpäällikkö Hannu Kujala kertoo, että tämän hetken suunnitelmien mukaan ensimmäiset omakotitontit tulevat hakuun kesän jälkeen.

– Tontit tulevat hakuun, kun kunnallistekniikka on valmis. Todennäköisesti loppukesästä tai alkusyksystä, hän kertoo.

Heinoja I:n noin 42 hehtaarin kokoinen asemakaava-alue sijaitsee Kirkonkylässä Raalantien pohjoispuolella. Alueelle valmistuu ensimmäisessä vaiheessa noin 100 omakotitalotonttia.

– Kuten Vanha-Klaukassa niin myös Heinojassa kaikki omakotitontit eivät tule kerralla hakuun vaan pienemmissä erissä, Kujala selventää.

Tällä hetkellä urakka on talvitauolla.

Jyrki Meronen

Heinoja I:n omakotitalotonttien hinnoittelua ja tonttihakuun liittyviä yksityiskohtia käsitellään tämän hetken suunnitelman mukaan maaliskuussa elinvoimalautakunnassa.

Heinoja I:n asemakaava-alueen katujen ja vesihuollon rakentaminen alkoi toukokuussa 2022.

Nurmijärven kunnallistekniikan päällikön Jyrki Merosen mukaan kunnallistekniikan rakentaminen on edennyt aikataulussa.

– Tällä hetkellä urakka on talvitauolla ja työt jatkuvat keväällä, kun säät sallivat, Meronen kertoo.

Louhintahiekka Oy:n toteuttama rakennusurakka valmistuu kokonaisuudessaan kesäkuussa 2023.

Heinoja I:n asemakaava-alueen rakentamisen yhteydessä rakennettiin myös Raalantien–Laidunkaaren–Heinojantien-kiertoliittymä, linja-autopysäkkijärjestelyt sekä jalankulun ja pyöräilyn yhteydet. Lisäksi Laidunkaaren alueelle toteutettiin vesihuoltoa, saarekkeellinen suojatie ja puistoraitteja. Nämä työt ovat Merosen mukaan valmistuneet.

– Reitit valmistuivat käyttöön viime vuonna lokakuun puolivälin tienoilla.

Kyseisiä Heinojan omakotitontteja on odotettu Nurmijärvellä pitkään muun muassa siitä syystä, ettei Kirkonkylässä ole ollut viime vuosina kunnan omakotitontteja juurikaan myynnissä.

Alueen rakentaminen kuitenkin viivästyi, kun valtuuston hyväksymästä Heinoja I:n asemakaavasta ja asemakaavan muutosehdotuksesta valitettiin Helsingin hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus päätti lopulta toukokuussa 2021 hylätä valituksen, minkä jälkeen kaava saatiin voimaan.

Hallinto-oikeus hylkäsi Heinojan kaavasta tehdyn valituksen – "Ei menetelty virheellisesti eikä päätös ole lainvastainen"

Tällä hetkellä Nurmijärven kunnalla on vapaita omakotitontteja myynnissä tai vuokrattavana vain Klaukkalassa. Omakotitontteja on vapaana yksi Jokirannassa ja 15 Vanha-Klaukassa, ja ne ovat jatkuvassa haussa.

Seuraava tonttierä Vanha-Klaukan alueelta on tulossa hakuun syksyllä 2023.

Louhintatyöt Heinojan alueella käyntiin