Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkonkylän varhaiskasvatuspaikkapulaan helpotusta: Yksityinen päiväkoti laajentaa Laidunalueella

Kirkonkylä on saamassa helpotusta varhaiskasvatuspaikkojen pulaan. Touhulan laajennusosaan tulee tilat neljälle ryhmälle.

Kirkonkylän varhaiskasvatuspaikkapulaan on luvassa helpotusta kun yksityinen Touhula-päiväkoti laajentaa tilojaan Laidunalueella.

Touhulan toimitusjohtaja Sari Saari kertoo, että nykyisen Touhula Laidunalueen kanssa samalle tontille rakennetaan laajennusosa, johon tulee tilat neljälle lapsiryhmälle.

Laajennusosa on kooltaan noin 600 neliömetriä, ja se valmistuu tämän hetken suunnitelmien mukaan tammikuussa 2024.

Liikunta- ja seikkailuteemainen Touhula Laidunalue sijaitsee osoitteessa Ohjastie 1.

Se, kuinka monta lasta uusiin tiloihin mahtuu varhaiskasvatukseen, ei ole tarkalleen tiedossa. Lapsimäärään vaikuttaa varhaiskasvatuksessa olevien lasten ikä.

– Lapsiryhmän koko riippuu lasten iästä. Alle kolmevuotiaita lapsia voi olla ryhmässä 12 ja yli kolmevuotiaita 21, Saari sanoo ja jatkaa:

– Laajennusosaan tulee oletettavasti ainakin alkuvaiheessa eniten alle kolmivuotiaita lapsia.

Nykyisessä päiväkotirakennuksessa on tilat niin ikään neljälle lapsiryhmälle, joista kaksi on alle 3-vuotiaiden ryhmiä, ja kaksi 3–5-vuotiaiden ryhmiä.

– Nyt Laidunalueella on hoidossa 65 lasta, Saari kertoo.

Laajennuksen toteuttaa Hoivatilat Oyj, joka on tehnyt Touhulan kanssa jo pitkään yhteistyötä.

Hoivatilat Oyj:n palvelupäällikkö Petri Kauppisen mukaan varsinaiset rakennustyöt eivät ole vielä alkaneet. Hankkeelle haetaan parhaillaan rakennuslupaa.

Saaren mukaan myös päiväkodin henkilöstö on päässyt osallistumaan tilojen suunnitteluun, jotta tilaratkaisut tukevat päiväkodin arjen toimintoja parhaalla mahdollisella tavalla.

Touhulan laajentumiseen Kirkonkylällä vaikuttaa osin muun muassa Nurmijärven kunnan tarjoama yksityisen päivähoidon palveluseteli. Kunta maksaa palvelusetelimaksun suoraan yksityiselle palveluntuottajalle.

Palvelusetelin avulla lapsen varhaiskasvatus yksityisessä päiväkodissa on perheelle samanhintaista kuin se olisi kunnallisessa päiväkodissa.

– Kuntien tilanteet ja tavat toimia yksityisessä varhaiskasvatuksessa ovat hyvin vaihtelevat. Olemme vetäytyneet kunnista, joissa palvelusetelin arvo ei mahdollista laadukasta varhaiskasvatusta. Toisaalta laajennamme mielellään toimintaamme kunnissa, joissa meillä on hyvä ja toimiva kumppanuus, Saari toteaa.

Touhula tulee rekrytoimaan päiväkotiin myös uutta henkilökuntaa: varhaiskasvatuksen opettajia, lastenhoitajia sekä päiväkotiapulaisen.

– Henkilöstöä rekrytoidaan sitä mukaa, kun ryhmät täyttyvät. Täydessä ryhmässä on aina kolme kasvattajaa, Saari sanoo.

Nurmijärvellä toimii Touhula Laidunalueen lisäksi kaksi muuta Touhula-päiväkotia: Touhula Myötätuuli Kirkonkylässä ja Touhula Pikkutikka Klaukkalassa. Saaren mukaan kaikki Nurmijärven Touhulat ovat täynnä eikä niihin mahdu tällä hetkellä uusia lapsia varhaiskasvatukseen.

Kaikkiaan Touhula toimii 42 kunnassa, päiväkoteja on yhteensä 115.