Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkonkylässä aloitti Mäkituvan päiväkoti, Rajamäellä Lasten talo

Touhula Laidunalueen laajennus helpottaa osaltaan Kirkonkylän varhaiskasvatuspaikkapulaa.

Nurmijärven kunnan varhaiskasvatuspäällikkö Marianna Kokko kertoo, että tällä hetkellä Kirkonkylän kunnalliset päiväkodit ovat täynnä.

– Kirkonkylän alueen varhaiskasvatuspaikat ovat täyttyneet alkusyksyn 2022 aikana, jonka vuoksi olemme aloittaneet lisäpaikkojen järjestelyn alkusyksyllä. Varhaiskasvatukseen on hakeutunut aiempaa enemmän alle 3-vuotiaita lapsia, jonka vuoksi on noussut tarve tilojen sekä lapsiryhmien lisäjärjestelyihin, Kokko selventää.

Lisäpaikkoja on toteutettu uuteen Mäkituvan päiväkotiin. Toreenintiellä sijaitseva Mäkituvan kiinteistö on ollut viimeisimpänä avoimen varhaiskasvatuksen käytössä, mutta marraskuun alusta lähtien siellä on toiminut myös Mäkituvan päiväkoti. Päiväkodissa toimii yksi lapsiryhmä, jossa on 1–5-vuotiaita lapsia.

– Tämänhetkisen tilanteen perusteella päiväkotitoimintaa Mäkituvan päiväkodissa on 30.6.2023 saakka, Kokko kertoo.

Kirkonkylän varhaiskasvatuspaikkapulaan helpotusta: Yksityinen päiväkoti laajentaa Laidunalueella

Mäkituvassa jatkuu samanaikaisesti myös avoimen varhaiskasvatuksen kerhotoiminta.

Rajamäelle on puolestaan perustettu niin ikään uusi varhaiskasvatuksen toimintayksikkö, päiväkoti Lasten talo, joka aloitti toimintansa 9. tammikuuta 2023. Lasten talo sijaitsee Rajamäen koulun aiemmin käyttämässä tilassa Toivojentiellä, ja sinne voidaan sijoittaa maksimissaan kaksi lapsiryhmää.

Myös Lasten taloa tarvitaan päiväkotikäytössä tämänhetkisen tiedon perusteella ainakin 30.6.2023 saakka. Tilatarpeen jatko selviää loppukeväästä, kun varhaiskasvatuksen paikkatarve selkenee.

Rajamäelle Puistotien ja Terveystien kulmaukseen rakentuu myös parhaillaan kokonaan uusi yksityinen liikuntapäiväkoti, jonka palvelut tuottaa Peikkometsän Liikuntapäiväkodit. Neliryhmäinen päiväkoti avautuu 1. elokuuta 2023. Päiväkodin rakennuttaa Sievi Hyvinvointitilat Oy.