Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pihabongaus järjestetään tänä viikonloppuna – viime vuonna bongaykseen osallistui 127 pihaa Nurmijärveltä

Ensi viikonloppuna 28.–29.1. järjestetään valtakunnallinen BirdLifen Pihabongaus, jossa havainnoidaan lintuja tunnin ajan. Tuloksista saadaan arvokasta tietoa maamme talvisen linnuston muutoksista. Suomen suurimmassa luontotapahtumassa seurataan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla.

Ahkerimmin pihalle on tuijoteltu Tuusulasta, josta mukana oli viime vuonna 147 pihaa. Yli sadalla pihalla osallistuivat myös Nurmijärvi (127), Mäntsälä (112), Hyvinkää (111) ja Järvenpää (101).

Jokainen osallistuja tuottaa arvokasta tietoa Suomen talvilintujen tilanteesta.

Yleisimmät lajit ovat odotetusti hyvin samanlaiset vuodesta toiseen: talitiainen, sinitiainen ja harakka ovat muodostaneet kolmen kärjen joka talvi. Lukumäärällisesti runsaimpien lajien lista vaihtelee vuosittain enemmän, riippuen muun muassa pihlajanmarjatilanteesta ja talven kylmyydestä. Pihabongauksen tulokset täydentävät muita linnustonseurantoja.

Pihabongaukseen voi osallistua kuka tahansa ja missä tahansa eikä siihen tarvitse erikseen ilmoittautua.

Tarkkaile tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla joko lauantaina 28. tai sunnuntaina 29. tammikuuta. Tunnista havaitsemasi lintulajit. Laske montako yksilöä kutakin lajia on enimmillään näkyvissä samaan aikaan (näin vältät laskemasta samoja yksilöitä moneen kertaan).

Ilmoita tunnistamasi lajit ja laskemasi maksimimäärät BirdLifelle viimeistään perjantaina 3. helmikuuta osoitteessa www.pihabongaus.fi.