Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvelle ja New Yorkiin voitto Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailussa – "Erittäin vaikuttava yhteisöllinen teos"

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun voittajiksi on valittu Nurmijärven yhteiskoulun kuvataiteen 7. luokkien oppilaiden työt ja New Yorkin Suomi koulun Lumihevoset-ryhmä. Kunniamaininnan saivat työt Ruokolahden koulusta ja Otto Kotilaisen koulusta Heinävedeltä, kerrotaan Suomen Kotiseutuliiton tiedotteessa.

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu järjestetään vuosittain osana Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä. Kilpailutehtävänä oli tarkastella mitä on eurooppalainen kulttuuriperintö ja huomioida siinä myös kestävä perintö. Kilpailussa lapset ja nuoret kertoivat tarinan videolla tai muulla visuaalisella esityksellä ja sitä täydentävällä tarinalla.

Nurmijärven yhteiskoulun 7. luokkien oppilaiden kollaasi Meidän kuva vei voiton 12–18-vuotiaiden sarjassa. Tuomaristo piti tiedotteen mukaan oppilaiden kuvien erilaisten ilmaisukeinojen rikkaudesta ja niistä yhdessä tehtyä visuaalista kokonaisuutta hyvin vaikuttavana. Työ tuo rohkeasti esiin nuorten ajatukset ja maailman moninaisuuden.

– Nykytaiteelle ominaisia keinoja hyödyntävä, erittäin vaikuttava yhteisöllinen teos, jonka kuvissa on rikas ilmaisukieli. Visuaalisesti omaa luokkaansa. Valittu aihe on tärkeä ja nuorten maailmasta. Teos tuo esiin nuorten näkemyksiä ja koskettaa katsojaa. Vaikka kollaasia täydentävä teksti on melko lyhyt, siitä välittyy nuorten omat ajatukset ja se on rohkeasti omaleimainen, tuomaristo totesi nurmijärveläistyöstä.

Voittaneet ryhmät palkitaan 200 eurolla ja palkkio on tarkoitettu ryhmän yhteiseen tekemiseen.