Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luonto lainassa -viikko Nurmijärven kirjastossa – viikon teemana tänä vuonna ilmastokriisi

Luonto lainassa -viikkoa vietetään 6.–12. helmikuuta.

Luonnonsuojeluliiton yhdistykset järjestävät tällöin luontoaiheisia tapahtumia yhdessä kirjastojen kanssa. Viikon teemana on tänä vuonna ilmastokriisi.

Nurmijärven pääkirjasto osallistuu viikkoon kahdella tapahtumalla, luontokuvaaja Heikki Willamon vierailulla ja lasten työpajalla. Kirjasto järjestää tapahtumat yhdessä Nurmijärven Luonto ry:n kanssa.

Työpajassa kuunnellaan luontotarinoita.

Karjalohjalainen Willamo esiintyy pääkirjastossa 8. helmikuuta kello 18. Neljä vuosikymmentä luontoa kuvannut Willamo esittelee valokuviaan ja kertoo työstään luonnon puolestapuhujana. Willamoa kiinnostavat erityisesti vanhan metsän elämä ja tunnelma, ihmisen ja eläinten suhde, kalliotaide sekä myytit kuvien takana. Willamo on pitänyt lukuisia valokuvanäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla ja julkaissut useita kirjoja.

Luonto lainassa -viikkoa voi viettää asettamalla kirjastoon esille ilmastokriisi-aiheisia kirjoja ja tulostamalla julisteen näkyville.

Lasten luontoaiheinen työpaja järjestetään pääkirjastossa lauantaina 11. helmikuuta kello 11. Työpajassa kuunnellaan luontotarinoita sekä kuvitellaan ja kuvitetaan tarinoiden maisemia. Lapset saavat myös piirtää oman lempipaikkansa luonnossa. Pajan ikäsuositus on yli kolme vuotta. Luonto lainassa -viikkoon voi osallistua myös lainaamalla kirjastosta aiheeseen liittyvän kirjan.