Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU: Peltipoliisi ei anna enää sakkoja kuten ennen – poliisi ei kerro, millaisesta summasta on kyse

Niin kutsutut peltipoliisit antoivat viime vuonna ylinopeutta ajaneille yhteensä hieman vajaat 78 000 sakkoa ja liikennevirhemaksua. Määrä on huomattavasti pienempi kuin aiemmin. Poliisi ei kerro, millaisesta sakkosummasta on kyse. Asiasta kertoo Uutissuomalainen.

Seuraamusten määrä laski reilun kolmanneksen vuodesta 2021, jolloin peltipoliisit antoivat yhteensä noin 124 000 sakkoa ja liikennevirhemaksua.

Poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta arvioi Uutissuomalaiselle, että polttoaineiden kallistuminen on hillinnyt autoilijoiden kaasujalkaa. Lisäksi liikennevalvonnan ja seuraamuskäsittelyn poliisimäärää jouduttiin viime vuonna keskittämään muun muassa ukrainalaispakolaisten vastaanottoon ja purkamaan yleistä rikosilmoitusten sumaa.

– Työntekijävajeesta johtuen tolppakameroita pidettiin sammuksissa normaalia enemmän. Samasta syystä jouduimme nostamaan ylinopeuksien puuttumiskynnystä automaattisessa nopeusvalvonnassa, Ihalainen kertoo.

Poliisilla on vuosittain ollut käytössään hieman vajaat kaksi miljoonaa euroa kamerahankintoihin. Ihalaisen mukaan uusimmassa ennen kesää tehtävässä kilpailutuksessa hankitaan muutamia kymmeniä kameroita. Tarkempi kustannus selviää myöhemmin.

Uusien kameroiden asennukset menevät loppuvuoteen ja osa alkuvuoteen 2024.