Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Torstaina juhlitaan penkkareita – katso, mitä reittiä rekat ajavat!

Ensi viikon torstaina 9. helmikuuta vietetään perinteisiä penkinpainajaisia eli penkkareita. Penkkareita juhlitaan, koska lukioiden abiturientit päättävät säännöllisen koulunkäyntinsä ja siirtyvät lukulomalle.

Abit ovat perinteisesti pukeutuneet erilaisiksi hahmoiksi ja heittävät rekan lavalta karkkia etenkin alakoululaisille. Arkadian lyseon lukiolta rekat lähtevät liikkeelle Klaukkalasta Arkadiahallin parkkipaikalta arviolta kello 10.45–11 välisenä aikana.

Arkadian lukion rehtori Heidi Handolin-Kiilon mukaan reittinä heillä on tämän hetken tiedon mukaan Arkadiahallin parkkipaikka – Urheilupuiston koulu – Klaukkalan koulu – Isoniitun koulu – Haikalan koulu – Mäntysalon koulu – Arkadiahallin parkkipaikka.

Nurmijärven lukion rehtori Mikko Ristimäen mukaan Rajamäen toimipisteen abien aamiainen on kello 9.30, sen jälkeen he lähtevät kiertelemään vanhoilla kouluillaan. Itse abigaala on kello 13 Kuntolassa Rajamäellä. Rajamäkeläiset eivät siis lähde rekka-ajelulle. Ristimäki myös muistuttaa, että Rajamäen toimipiste on yhä toiminnassa ja lukio-opetus jatkuu siellä normaalisti, kunnes uusi lukiorakennus joskus valmistuu Kirkonkylälle.

Kirkonkylän toimipisteen abeilla abishow alkaa kello 9.45, rekat lähtevät kello 12 osoitteesta Pratikankuja 8 ja kiertävät Kivenpuiston koulun, Lukkarin koulun, Maaniitun koulun ja päiväkoti Touhula Myötätuulen. Rekat ovat takaisin lukiolla noin kello 12.40.