Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalit 2023 | Ainakin 15 nurmijärveläistä ehdolla eduskuntaan – mukana ensikertalaisia ja aiemmin ehdolla olleita

Eniten nurmijärveläisiä ehdokkaita on Valta kuuluu kansalle -puolueella.

Ainakin 15 nurmijärveläistä tavoittelee Nurmijärven Uutisten tietojen mukaan kansanedustajan paikkaa kevään eduskuntavaaleissa. Ehdokkaiden joukossa on niin ensikertalaisia kuin aiemmin ehdolla olleita.

Kokoomus on asettanut Nurmijärveltä ehdokkaaksi Virpi Rädyn. Hän asettuu ensimmäistä kertaa ehdolle eduskuntavaaleissa.

Keskustalta ehdolla on kaksi nurmijärveläistä: Petri Kolmonen ja Otto Suhonen.

Kolmonen pyrkii eduskuntaan nyt toista kertaa. Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa hän sai 404 ääntä. Suhonen on ehdolla eduskuntaan ensimmäistä kertaa.

Keskustan nykyinen kansanedustaja, nurmijärveläinen Matti Vanhanen ei asetu enää ehdolle. Vanhanen oli viime eduskuntavaaleissa Nurmijärven ääniharava. Hän sai nurmijärveläisiltä 1 170 ääntä, kaikkiaan ääniä kertyi Uudenmaan vaalipiirin alueelta 5 276.

Ehdokkaiden joukossa on niin ensikertalaisia kuin aiemmin ehdolla olleita.

Perussuomalaiset on nimennyt eduskuntavaaleihin kaksi nurmijärveläisehdokasta, Maiju Tapiolinnan ja Matti Putkosen. He molemmat ovat olleet ehdolla eduskuntaan ennenkin.

Tapiolinna pyrki kansanedustajaksi vuosien 2019 ja 2015 eduskuntavaaleissa. Vuonna 2019 hän sai 1 486 ääntä, vuonna 2015 1 409.

Putkonen sai puolestaan vuoden 2019 eduskuntavaaleissa 1 620 ääntä.

Sosialidemokraatit on nimennyt Nurmijärveltä ehdokkaaksi Maria Luoman. Hän pyrkii eduskuntaan ensimmäistä kertaa.

Vihreiden nurmijärveläinen ehdokas on toista kertaa eduskuntaan pyrkivä Leni Niinimäki. Niinimäki sai vuoden 2019 eduskuntavaaleissa 1 776 ääntä.

Vasemmistoliitto on puolestaan nimennyt eduskuntavaaliehdokkaiksi nurmijärveläiset Nelli Piikkilän ja Petteri Pavaksen (sit.). He pyrkivät eduskuntaan ensimmäistä kertaa.

Kristillisdemokraattien ainoa nurmijärveläisehdokas on Ina Kuula. Kuula on pyrkinyt eduskuntaan kaksi kertaa aiemminkin. Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa hän sai 208 ääntä, vuoden 2015 eduskuntavaaleissa 239 ääntä.

Pienemmistä puolueista Liike Nyt on nimennyt eduskuntavaaliehdokkaaksi Kenneth Moreliuksen. Morelius pyrki eduskuntaan myös vuonna 2019, jolloin hän sai 363 ääntä.

Valta kuuluu kansalle -puolueelta on puolestaan Nurmijärveltä neljä ehdokasta. He ovat Seppo Hakulinen, Mirja Blomholm, Teppana Euro ja Olavi Muhli. Nurmijärven Uutisten tietojen mukaan he kaikki ovat ensi kertaa ehdolla eduskuntaan.