Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Debyyttiabumin julkaiseva indieartisti Emmy June löysi oman äänensä – "Albumi on nuoren aikuisen kasvutarina"

”Lähdimme tekemään kunnianhimoista debyyttilevyä innolla”, laulaja niputtaa.

Nurmijärveltä kotoisin oleva, nykyään Hyvinkäälla asuva laulaja-lauluntekijä Emmi Malinen tekee musiikkia artistinimellä Emmy June. Hän julkaisee 10. helmikuuta debyyttialbumin The Spring.

Keväällä tehdään suunnitelmia, irtaudutaan vanhasta ja haaveillaan tulevasta kesästä. Näistä teemoista rakentuu debyyttialbumi The Spring, joka julkaistaan digipalveluissa ja CD-levynä 10. helmikuuta.

Bändivetoista indiepoppia tehtaileva Emmy June on itseoppinut laulaja-lauluntekijä, jonka juuret ovat roots- ja soul-musiikissa sekä amerikkalaisessa singer-songwriter-traditiossa. Hänen sanoitukset pyörivät oman tien etsimisen, nuoruuden kasvukipujen ja erimuotoisten ihmissuhteiden ympärillä.

– Albumi on nuoren aikuisen kasvutarina, maailmanloppuineen ja uusine alkuineen. Elämä harvoin menee suunnitellusti ja haluan sen kuuluvan musiikissani, hän sanoo.

Ennen musiikkiuraansa Emmi Malinen opiskeli kuvataidetta ja vaatesuunnittelua. Muutettuaan Göteborgiin vuonna 2015, löysi hän laulunteosta henkisen ulostuloväylän ja oman äänensä.

–  Tein aluksi lauluja ruotsiksi, jotta oppisin kielen. Huomasin kuitenkin nopeasti, etten halunnut tehdä enää mitään muuta kuin musiikkia. Minulle tärkeintä musiikinteossa on, että siitä tulee hyvä fiilis – vain silloin se antaa lisäarvoa elämääni, Emmy sanoo.

The Spring -levyjulkkarit Tina-klubilla Helsingissä 11. helmikuuta kello 21.