Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmen vuoden odotus päättyi: Lepsämän koulun uudisrakennus valmistui – edellinen tuhoutui tuhopoltossa

Opetus uusissa tiloissa alkaa ensi maanantaina.

Lepsämän koulun uusi kaksikerroksinen koulurakennus on valmistunut. Uudisrakennus otetaan käyttöön ensi maanantaina.

1 150 bruttoneliömetrin kokoiseen koulurakennukseen muuttavat Lepsämän koulun 3. ja 6. luokat sekä erityisopettaja ja kielten opettaja. Lisäksi rakennuksessa sijaitsee hallinnon ja oppilashuollon tilat sekä ruokala, joka on kaikkien koulun 3.–6.-luokkalaisten käytössä.

Uudessa rakennuksessa on panostettu yläkerran oppimistilojen avaruuteen. Esimerkiksi luokkien välillä on joko siirtoseinä tai väliovi, mikä helpottaa luokka-asteiden yhteistyötä.

Lepsämän koulu toimii uudisrakennuksen valmistumisenkin jälkeen kahdessa toimipisteessä. Alkuluokat opiskelevat Lintumetsän toimipisteessä Mäntytiellä ja 3.–6. luokat Lepsämän koululla Lepsämäntiellä.

Lepsämän koulun uudisrakennus liittyy lokakuussa 2019 tapahtuneeseen tuhopolttoon. Uudisrakennus on rakennettu tuhopoltetun koulurakennuksen tilalle.

Täysin selvää uudisrakennuksen rakentaminen ei ollut, sillä kunnassa kiisteltiin aiemmin siitä, rakennetaanko tuhopoltetun rakannuksen tilalle uutta rakennusta vai ei ja korjataanko Lepsämän vanhaa, sisäilmaongelmista kärvivää puukoulua vai ei.

Lopulta kunnan tekninen lautakunta päätti maaliskuussa 2021 kaksikerroksisen uudisrakennuksen rakentamisesta. Samalla päätettiin, että uudisrakennus pyritään toteuttamaan muuntojoustavana tilaelementtiratkaisuja käyttäen, jolloin tilojen siirtäminen ja muuntelu on myöhemmin mahdollista, mikäli muutokset palveluverkossa sitä edellyttävät.

Uudisrakennus onkin nyt toteutettu tilaelementeistä. Varsinaiset maanrakennustyöt alkoivat kesäkuussa 2022, tilaelementit kuljetettiin Lepsämän marraskuussa, jossa ne koottiin valmiiksi koulurakennukseksi.

– Koulutyö Lepsämän koulussa on ollut poikkeustilanteessa. Osa oppilaista on opiskellut parakeissa, ruokalaa ei ole ollut ja ruokailu on tapahtunut luokissa kertakäyttöastioista. Piha-alueesta on ollut iso osa aidattuna työmaa-alueena ja tilapäisille parakeille varattuna. Kaikesta tästä huolimatta koulutyö on sujunut hyvin. Toki kolmen vuoden odotusaika on koetellut sekä oppilaiden että henkilökunnan jaksamista, Lepsämän koulun rehtori Jaakko Heikkilä kommentoi Nurmijärven kunnan sivuilla.

Lepsämän koulun uudisrakennuksen kustannusarvio oli kolme miljoonaa euroa. Nurmijärven kunnan tilakeskuksen vs. päällikkö Pasi Kivelän mukaan kohde menee budjettiin tai jopa hieman alle, vaikkakin rakennusaikana rakennuskustannusten ja materiaalien nousu oli huomattavaa.  Lopullinen kustannus selviää loppuselvityksen yhteydessä koulun käyttöönoton jälkeen.