Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhojen tanssit 2023 | "Tätä päivää on odotettu koko lukioaika" – Nurmijärven lukion historialliset tanssit ihastuttivat, katso kuvat ja video

– Todella hyvät fiilikset, huokaisevat Miia-Lotta Ilmonen, Kaisa Korpinen ja Heli Simolin.

Nurmijärven lukion Rajamäen toimipisteen toisen vuoden opiskelijoilla on käynnissä jännä päivä, kun pitkään odotetut vanhojen tanssit tanssittiin perjantaina.

– Tätä päivää on odotettu koko lukioaika. Vanhojen tanssit ovat ehdottomasti yksi lukion kohokohdista, he jatkavat.

Samaa mieltä ovat Nurmijärven lukion Kirkonkylän toimipisteen toisen vuoden opiskelijat Sini Leiramo ja Niko Salmi. He tanssivat vanhojen tansseissa parina.

– Fiilis on hyvä, Leiramo kertoo.

– Vähän jännittää, kun yleisö tulee katsomaan, Salmi puolestaan kertoo hetki ennen esityksen alkua ja jatkaa:

– Cicapo on tansseista helpoin, koska sitä tanssittiin jo yläasteella.

Pienestä jännityksestä huolimatta Maaniitun koulun salissa järjestetyt tanssit sujuvat hyvin ja syystä – niitä on valmisteltu koko toisen lukuvuoden syyskauden ajan. Varsinaiset tanssiharjoitukset alkoivat joulukuussa ja sen jälkeen tanssittu on noin kolmesti viikossa.

Vanhojen päivä oli tanssijoille ikimuistoinen, mutta osin myös historiallinen. Kyseessä oli nimittäin ensimmäinen kerta, kun Nurmijärven lukion Rajamäen ja Kirkonkylän toimipisteiden opiskelijat järjestivät yhteiset vanhojen tanssit. Kaikkiaan parketilla pyörähteli 42 tanssiparia. Jopa lukion ulkopuolella järjestetyt tanssien jatkobileet olivat yhteiset.

Lisäksi kyseessä oli myös ensimmäinen kerta koronan jälkeen, kun vanhojen tanssit päästiin järjestämään perinteiseen tapaan helmikuussa yleisön edessä.

Tänä vuonna Nurmijärven lukion vanhojen tansseissa otettiin myös kantaa maailman poikkeukselliseen tilanteeseen. Joukossa oli perinteisten tanssien lisäksi myös tanssi, jossa soi ukrainalainen kansanlaulu. Kannanoton lisäksi se oli myös tuen ja empatian osoitus ukrainalaisille.