Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HSY:n ilman epäpuhtauksien mittausasema Keravalle – liikenteen vaikutusta seurataan passiivikeräimellä Klaukkalassa

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY seuraa Keravan, Lohjan ja pääkaupunkiseudun mittausasemilla ilman epäpuhtauksia tänä vuonna.

Vuosittain paikkaa vaihtava mittausasema on tänä vuonna sijoitettu Keravalle, jossa mittausasema on sijoitettu vilkkaasti liikennöidyn Keskustan kehän varrelle ja se tuottaa reaaliaikaista tietoa keskusta-alueen ilmanlaadusta.

Asema mittaa katupölyn (hengitettävät hiukkaset) ja typenoksidien pitoisuuksia. Keravan keskustassa on aiemmin mitattu ilmanlaatua vuosina 2005, 2010 ja 2017.

Lisäksi Keski-Uudellamaalla seurataan passiivikeräimillä liikenteen vaikutusta Järvenpään, Keravan, Hyrylän ja Klaukkalan keskustojen ilmanlaadun typenoksidipitoisuuksiin näytteillä, jotka kerätään kerran kuussa.

Kaikki mittaukset toteutetaan osana Uudenmaan kuntien yhteistä ilmanlaadun seurantaa. Seurannasta vastaa HSY, joka raportoi Uudenmaan ilmanlaadusta ja sen kehittymisestä vuosittain.