Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Noora Geagea käsittelee huippu-urheilun pimeää puolta – näyttely esillä Nurmijärvellä

Noora Geagean kuvia, videota ja ääntä yhdistävä näyttely esillä Galleria Villessä.

Nurmijärven pääkirjaston Galleria Villessä nähdään helmi–maaliskuussa kuvataiteilija Noora Geagean näyttely Competition.

Rytmisessä voimistelussa aikoinaan kilpailleen Geagean näyttely käsittelee huippu-urheilun ja etenkin esteettisen rytmisen voimistelun parissa kamppailua, sen pimeää puolta ja siitä kaikesta selviytymistä.

Taiteen maisteriksi London University of the Arts -yliopiston valokuvauslinjalta valmistunut ja Prahassa elokuvien tekoa opiskellut Geagea on tarinankertoja, jota kiinnostavat asenteet ja rakenteet.

Competition-näyttelyn teosten pohjana ovat hänen omat 90-luvulla kuvatut kilpailuvideonsa. Henkilökohtaisesta aineistosta kumpuaa ajankohtainen ja puhutteleva installaatio, jonka teemat ovat vahvasti läsnä tässä ajassa.

Kuvia, videota ja ääntä yhdistävän näyttelyn myötä pääsee esille myös viime syksynä remontoidun Galleria Villen uusi tekniikka.

Seinätilaa hallitsevaan kaksikanavaiseen videoinstallaatioon kuuluu oma äänimaailmansa, jota voi halutessaan kuunnella langattomilla kuulokkeilla. Kokonaisuutta täydentää still-kuvia ja spraymaalausta yhdistävä teossarja.

Noora Geagea: Competition lauantaihin 18.3. asti Galleria Villessä Nurmijärven pääkirjastossa (Punamullantie 1.)