Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aino Parkkonen, 85, on Vuoden mummu 2023 – "Huumorimimmi ja supliikki nainen"

Vantaalainen Aino Parkkonen, 85, on valittu Vuoden mummuksi 2023.

Tunnustuksen ideoi ja myönsi vanhusseurapalvelu Seurana Oy. Vuoden mummu tai pappa on valittu vuodesta 2020 asti. Ehdotuksia tuli nyt 109.

Seuranan mukaan ehdotukset sisälsivät tänä vuonnakin tarinoita täynnä tunteita ja arvostusta omaa senioria kohtaan. Ehdotuksia saatiin lapsilta, lapsenlapsilta, kälyiltä, miniöiltä ja ex-miniöiltä.

Parkkosta ehdotti tunnustuksen saajaksi hänen tyttärensä Sari Niemi. Hän kuvaa äitiään huumorimimmiksi ja supliikiksi naiseksi. Niemi kertoi, että hänen äitinsä antama rakkaus, iloisuus, ahkeruus innoittavat perhettä.

Parkkonen on korkeasta iästään huolimatta innokas tarttumaan uusiin asioihin. Heti eläkkeelle jäätyään hän aloitti teatteriharrastuksen. Parkkonen myös laulaa kuorossa, käy vanhustentaloissa esiintymässä, osallistuu kahden eläkkeensaajien kerhon toimintaan ja pelaa bocciaa.

Palkintoraatiin kuuluivat laulaja Eino Grön, bloggaaja Maiju Hannolin ja Seuranan perustaja, toimitusjohtaja Mirka Saarinen.