Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin seudun ensimmäinen vedyn tankkausasema Järvenpäähän – käyttöön syksyllä 2024

Asema on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2024.

Järvenpäähän on tulossa Helsingin seudun ensimmäinen vedyn tankkausasema.

Vetytankkausasema rakennetaan Pohjoisväylälle Vantaan Energian tuotantolaitoksen naapuritontille Lahden moottoritien eteläisen liittymän viereen. Asema on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2024.

Aseman rakentaa P2X Solutions.

Energiavirasto tukee uuden aseman rakentamista 790 000 eurolla.

P2X Solutionsilla on rakenteilla myös Suomen ensimmäinen vedyn tankkausasema yhtiön Harjavallan vihreän vedyn tuotantolaitoksen yhteyteen.

Tällä hetkellä vetyautoilla ei Suomessa juuri ajeta, kun tankkausasemia ei ole.

Vety tarvitsee toimivan jakeluinfrastruktuurin tullakseen houkuttelevaksi polttoaineeksi.

Polttoaineena vedyn etuja ovat muun muassa lyhyt tankkausaika ja pitkä kantama. Vihreä vety on päästötöntä ja vetypohjaisen autoilun sivutuotteena syntyy ainoastaan puhdasta vettä.

– Järvenpään tankkausasema on merkittävä edistysaskel vetykäyttöisen liikenteen käynnistymiselle Suomessa, sillä asema on ensimmäinen laatuaan vilkkaasti liikennöidyllä Helsingin seudulla, P2X Solutions Oy:n toimitusjohtaja Herkko Plit kuvaa kaupungin tiedotteessa.

– Järvenpään aseman rakentamisen mahdollisti Energiaviraston myöntämä tukiraha. Infrastruktuurin lisäksi julkista tukea tarvitaan myös vetykäyttöisille ajoneuvoille, Plit jatkaa.