Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt tuli muutos: HUS vähentää potilaiden, vierailijoiden ja henkilökunnan maskienkäyttöä

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) vähentää maskienkäyttöä. Käyttöä vähennetään niin potilailta, vierailijoilta kuin henkilökunnaltakin.

Muutos astui voimaan ystävänpäivänä eli tiistaina.

Riskiryhmään kuuluville potilaille suositellaan edelleen kertakäyttöisen suu-nenäsuojaimen käyttöä Husin yksiköissä asioidessa.

Vierailijoiden puolestaan tulee käyttää kertakäyttöistä suu-nenäsuojainta vieraillessaan potilashuoneissa aikuisten somaattisilla vuode-, valvonta- ja teho-osastoilla. Vierailijoiden ei tarvitse enää käyttää suojainta käytävillä, yleisissä aulatiloissa ja poliklinikoilla.

Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä.

Henkilökunnan ei tarvitse käyttää suu-nenäsuojainta enää ajanvarauspoliklinikoilla muutoin kuin hoidettaessa immuunipuutteisia potilaita. Potilas voi myös esittää toiveen henkilökunnalle suojaimen käytöstä. Suojainta ei tarvitse myöskään käyttää käytävillä, auloissa, toimistoissa tai työ- ja kokoushuoneissa.

Henkilökunta käyttää edelleen suu-nenäsuojaimia aikuisten somaattisten päivystyspoliklinikoiden potilastiloissa, vuode-, valvonta- ja teho-osastojen potilashuoneissa sekä hoidettaessa näiden yksiköiden potilaita muualla sairaalassa. Lisäksi henkilökunta käyttää suojaimia lasten teho-osastolla ja tehovalvonnassa potilaiden lähihoidossa.

Uutista päivitetty 9.38: Muokattu otsikkoa.