Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumimyräkkä iskee tänään Uudellemaalle – Muista nämä varoitukset, kun lähdet talvilomalle

Perjantai-iltana Suomeen saapuu merkittävä lumisadealue, joka hankaloittaa liikennettä ja aiheuttaa paikoin myös sähkökatkoksia. Ilmatieteen laitos kertoo tilanteesta tiedotteessaan.

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi iltayöstä alkaen lumi- tai räntäsateen vuoksi. Liikenteessä esiintyy mahdollisesti suuria häiriöitä, mikä on syytä ottaa huomioon, kun koulujen talvilomat alkavat Uudellamaalla. Myös onnettomuusriski on huomattava.

Lunta kertyy sunnuntaipäivään mennessä Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa 10-15 senttimetriä, paikoin noin 20 senttimetriä. Suurimmat kertymät painottuvat lähelle rannikkoa. Lunta sataa myös muualla maassa länsipainotteisesti 5-10 senttiä.

Säätilanne on otollinen tykkylumen muodostumiselle. Runsas lumisade kertyy etenkin Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa puihin ja aiheuttaa mahdollisesti paikallisia vahinkoja ja myös sähkökatkoksia lauantaiaamusta alkaen.

Huono ajokeli ja Etelä-Suomen talvilomaliikenne lisäävät liikenneonnettomuuksien todennäköisyyttä sekä lauantaina että sunnuntaina. Sunnuntaina lumisade vähitellen heikkenee, mutta kylmenevä sää lisää liukkautta liikenneväylillä.