Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukio-opetus jatkuu yhä normaalisti Rajamäen toimipisteessä – "Kyseessä ei ole sivukonttori"

Nurmijärven lukion rehtori Mikko Ristimäki kertoo törmäävänsä lähes viikoittain virheelliseen käsitykseen siitä, että Rajamäellä ei olisi enää lainkaan Nurmijärven lukion toimipistettä tai että opetus Rajamäellä loppuisi hyvinkin pian.

– Tähän törmään viikoittain ja sitä saa oikoa, Ristimäki kertoo ja jatkaa, että virheellinen käsitys liikkuu niin nuorten kuin aikuisen keskuudessa.

Ristimäki painottaa, että Nurmijärven lukion Rajamäen toimipiste on yhä toiminnassa ja lukio-opetus jatkuu siellä normaalisti, kunnes uusi lukiorakennus valmistuu Kirkonkylälle. Siitä, milloin uusi lukiorakennus valmistuu ja opetus Rajamäen toimipisteessä loppuu, ei ole vielä tarkkaa tietoa. Kunnan talonrakennuksen investointiohjelman 2023–2027 mukaan Nurmijärven yhteiskoulun ja lukion rakennustyöt alkavat tämän hetkisen suunnitelman mukaan vuonna 2024.

– Joka tapauksessa kyse on siis vuosista ennen kuin opetus Rajamäen toimipisteessä loppuu. Mitään tarkkaa päivää ei ole tiedossa.

Ristimäki myös painottaa, että Rajamäen toimipisteeseen panostetaan tällä hetkellä aivan samalla tavalla kuin ennenkin.

– Rajamäellä on tehty paljon töitä toimipisteen elinvoimaisuuden eteen. Kyseessä ei ole mikään lukion sivukonttori vaan siellä tarjotaan todella laadukasta opetusta. Lisäksi opetus on mahdollista pienissä, jopa 10 hengen ryhmissä.