Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Majoitustoiminta alkaa Röykän sairaalassa – aluksi 16 huonetta

Röykkä-Invest Oy:n edustajan mukaan ensimmäiset yövieraat voidaan ottaa vastaan viimeistään huhtikuun alussa. Käyttöön otetaan 16 ensimmäisen kerroksen huonetta.

Majoitustoiminta Röykän entisen sairaalan tiloissa on käynnistymässä. Kiinteistön nykyisen omistajan Röykkä-Invest Oy:n toimitusjohtajan, nurmijärveläisen Jari Pitkälän mukaan majoitustoiminta käynnistyy viimeistään huhtikuun alussa.

– Luvat toiminnalle on saatu ja olemme solmineet sopimuksen majoitustoiminnan operaattoriksi valitsemamme Forenomin kanssa, Pitkälä kertoo.

Röykkä-Invest Oy:n operatiivisena johtajana hankkeen käytännön asioista vastaa jatkossa nurmijärveläinen Jussi Klasila.

Majoitustoiminta entisessä sairaalassa, jolle parhaillaan mietitään uutta nimeä, käynnistyy 16 huoneen pilotoinnilla. Huoneet sijaitsevat päärakennuksen ensimmäisessä kerroksessa, ja alkuvaiheessa majoittumaan mahtuu kerrallaan enintään 30 henkilöä.

– Nyt alkuun haemme kokemuksia ja testaamme, kuinka markkina tähän toimintaan vastaa. Jos tulokset ovat myönteisiä, lähdemme vähitellen nostamaan majoituskapasiteettia ja otamme myös päärakennuksen toisen ja kolmannen kerroksen majoituskäyttöön, Pitkälä kertoo.

– Tulevana keväänä ja kesänä voi siis päästä kokeilemaan, miltä vanhaan sairaalaan majoittuminen tuntuu. Täältä voi vaikkapa vuokrata huoneen pariksi viikoksi kesämökiksi, Pitkälä ja Klasila ideoivat.

He uskovat, että lyhytaikaisessa majoituksessa hinnat asettuvat maltilliselle perushotellin tasolle. Hinnoista päättää kuitenkin Forenom.

Majoituksen yhteyteen ei tässä vaiheessa tule muita järjestettyjä palveluja tai aktiviteetteja. Tulevalle talvelle kaavaillaan kuitenkin jo talviurheilupaikkaa.

– Meillä on toimivat saunat ja mahdollisuus esimerkiksi avantouinnin järjestämiseen, Pitkälä pohtii.

Röykkä-Investin edustajat muistuttavat, että nyt käynnistyvässä majoitustoiminnassa on kyse hankkeen ensimmäisestä vaiheesta.

– Pienimuotoisella majoitustoiminnalla pyritään järkevöittämään kiinteistöstä aiheutuvia kuluja. Kakkospäämääränä on, että tiloissa toimii tulevaisuudessa viiden tähden hotelli. Siihen menee varmasti vielä useita vuosia, Pitkälä sanoo.

Röykkä-Invest Oy on myös hiljattain solminut sopimuksen suositun televisiosarjan kuvaamisesta sairaalalla. Kuvaukset tehdään maalis–huhtikuun aikana.

Helsingin kaupunki myi Röykän sairaalakiinteistön Röykkä-Invest Oy:lle 1,5 miljoonalla eurolla keväällä 2022.

Röykkä-Investin takana on useita yrittäjiä, muun muassa näyttelijä ja yrittäjä Jasper Pääkkönen sekä nurmijärveläiset yrittäjät Jari Pitkälä ja Jussi Klasila.