Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvellä pääsee yhä hiihtämään ja luistelemaan – nämä kohteet ovat kunnossa

Nurmijärvellä pääsee parhaillaan käynnissä olevalla koululaisten talvilomalla hiihtämään ja luistelemaan.

Nurmijärven hiihtoladut, pellon pohjalle tehtyjä latuja lukuun ottamatta, ovat hiihtokunnossa.

Pitkään jatkunut suojasää ja vesisade vähensi kuitenkin lumen määrää ja pehmensi hiihtolatuja. Tämän seurauksena pellonpohjalle tehdyt latureitit, kuten Järvenpohjan latu Kirkonkylällä, kärsivät.

Latupohjalle tehdyt ladut ovat kuitenkin uuden lumen ja pakkasen ansiosta hiihdettävässä kunnossa.

– Vaikka lunta on tullut mukavasti lisää juuri talvilomaviikoksi, olivat pellot sulaneet pitkälti jo niin pahasti lumesta, että maa näkyi. Koska pellot ovat pinnaltaan kovinkin epätasaisia ja pehmeitä, ei nyt satanut lumi riitä painavan latukoneen kanssa pelloille latujen ajamiseen samalla tavalla kuin kovapohjaisella kuntoradalla, jossa jo kymmenenkin senttiä tuoretta lunta vanhan pohjan päälle tuo hyvän tuloksen, Nurmijärven kunnan liikuntapaikkapäällikkö Kalle Koski kertoo tiedotteessa.

Hiihtoladuista tällä hetkellä hyvässä kunnossa ovat muun muassa Kiljavan, Käpylännummen, Golf-keskuksen ja Tornimäen ladut. Tyydyttävässä kunnossa ovat esimerkiksi Parkkimäen, Märkiön ja Rajamäen liikuntapuiston ladut.

– Hiihtää kannattaa tällä viikolla, sillä ensi viikoksi on taas luvassa lämpöisempää säätä ja maaliskuuhun tultaessa auringon säteily on jo niin kovaa, että ladut sohjoontuvat pakkasellakin. Latuja tehdään niin pitkään kuin se on järkevää, mutta mitä pidemmälle kevättä kohden mennään, sen huonompi todennäköisyys on, kertoo Koski.

Ulkojääkentät sulivat lähes kokonaan keväisen lämpöaallon seurauksena.

– Niiden uudelleen jäädyttäminen kestäisi noin viikon, eli talvilomalle niitä ei olisi saatu kelvolliseen luistelukuntoon, kun pakkaset palasivat vasta viikolle kahdeksan. Ja kun ulkojääkenttien ylläpito ja hoito päättyvät tämän viikon jälkeen, niin niitä ei lähdetty enää alusta alkaen tekemään, Koski kertoo.

Luistelemaan pääsee kuitenkin tällä hetkellä kaikissa kolmessa taajamassa. Rajamäen urheilukentän kaukalo, Kirkonkylän tekojäärata ja Maanitun koulun luistelukenttä sekä Klaukkalan koulun kenttä ja kaukalo ovat luistelukunnossa, ainakin tämän viikon.

Hiihtolatujen ja ulkojääkenttien tilanteesta löytyy reaaliaikaista tietoa osoitteessa nurmijarvi.sometec.fi.