Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsäkylän osayleiskaavan laatiminen alkoi – asukastilaisuus järjestetään ensi viikolla

Suunnitelma nähtävillä ja kuntalaisille osoitettu kysely käynnissä. Asukastilaisuus pidetään 9. maaliskuuta.

Metsäkylän ja ympäröivän alueen osayleiskaavan laatiminen on käynnistynyt. Se ohjaa alueen rakentamista ja muuta maankäyttöä, Nurmijärven kunta kertoo tiedotteessaan.

Metsäkylän osayleiskaavaluonnoksen laadinnassa tullaan kokeilemaan kolmea vaihtoehtoista mallia, joiden perusteella kaavaprosessin aikana tehdään linjaus uudesta Nurmijärvi-mallista, joka korvaa nykyisen käytössä olevan emätilaratkaisun. Nurmijärvi-malliin ja sen etenemiseen voi tutustua osoitteessa nurmijarvi.fi/rakennetaan kyliin.

Metsäkylän kaavoitukseen liittyvä osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on nähtävänä kunnan verkkosivuilla ja kunnanviraston palvelupisteessä (Keskustie 2 B, Nurmijärvi). Mahdolliset mielipiteet suunnitelmasta toimitetaan kirjallisina viimeistään 20. maaliskuuta joko sähköpostitse yleiskaavoitus@nurmijarvi.fi tai osoitteella Nurmijärven kunta, yleiskaavoitus, PL 37, 01901 Nurmijärvi.

Metsäkylän osayleiskaavasta pidetään asukastilaisuus torstaina 9. maaliskuuta klo 18–20 Metsäkylän koululla (Järventaustantie 163, Luhtajoki). Paikanpäälle toivotaan tiedotteen mukaan osallistujia eri puolilta kuntaa, koska kylien kaavoituksessa tullaan tulevaisuudessa käyttämään Nurmijärvi-mallia.

Metsäkylän osayleiskaavaan liittyvä kysely on avoinna kunnan kotisivuilla 20. maaliskuuta saakka. Kyselyssä kysytään esimerkiksi, mitkä asiat ovat hyviä ja säilyttämisen arvoisia Metsäkylässä ja mitkä mahdollisesti ongelmallisia.

Kyselyyn voi vastata myös tulostettavalla lomakkeella ja palauttaa sen viimeistään 20. maaliskuuta osoitteeseen Nurmijärven kunta/yleiskaavoitus, PL, 37, 01901 NURMIJÄRVI tai sähköpostitse yleiskaavoitus@nurmijarvi.fi.