Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viljelypalstat vuoden tauon jälkeen hakuun – maan kasvukuntoa parannettu monin tavoin

Nurmijärven kunnan viljelypalstat ovat taas täysi-ikäisten nurmijärveläisten vuokrattavissa. Alue, jolla palstat Nurmijärven kirkonkylällä sijaitsevat, kunnostettiin viime vuonna, jolloin maan kasvukuntoa Nurmijärven kunnan tiedotteen mukaan parannettiin uudistamalla salaojitus sekä lisäämällä kasvualustaan uutta multaa ja kivennäismaata.

Vuokrattavat palstat sijaitsevat Maaniitun peltoalueella (Väinöläntie 4b, Nurmijärvi). Yhden palstan koko on 50 m2 ja vuosivuokra 20–25 euroa/palsta. Hinta tarkentuu helmi-maaliskuussa teknisen lautakunnan päätettyä asiasta. Vuokraan sisältyy ennen viljelyaikaa tehtävä maanmuokkaus, kasteluvesi sekä maatuvan jätteen kompostointimahdollisuus. Palstojen vuokra- eli viljelyaika on 12.5.–13.10.2023.

Palstoja voi myös vuokrata toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella, jolloin viljelyoikeus jatkuu samalla palstalla ympäri vuoden ja siihen asti kunnes sopimus irtisanotaan. Kunta ei muokkaa maata keväisin.

Viljelypalstan hakuaika on 1.3.–30.4.2023. Palstaa voi hakea joko sähköpostitse tai paperisella hakulomakkeella. Hakemus lähetetään sähköpostitse osoitteeseen viljelypalstat@nurmijarvi.fi. Sähköpostissa tulee ilmoittaa hakijan nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Nurmijärven kirjastoista on saatavilla 1. maaliskuuta alkaen paperisia hakulomakkeita. Hakulomake pitää palauttaa kirjastoon viimeistään lauantaina 29.4.2023.

Viljelypalstat arvotaan hakijoiden kesken 2. toukokuuta. Hakijalle lähetetään tämän jälkeen kirje, jossa on tietoa vuokrauksesta, alueen säännöistä, viljelypalstan numero sekä lasku, joka tulee maksaa eräpäivään mennessä viljelypaikan varmistamiseksi. Viljelypalsta-asioista pidetään viljelijöille infotilaisuus toukokuussa.