Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ossi Viita kertoo Nurmijärven historiateoksesta –mukana keskustelemassa kylältä tuttuja vieraita

Nurmijärven kunnan 250-vuotisjuhlavuotta vietetään vuonna 2025. Silloin ilmestyy Nurmijärven historian 4. osa, 240-sivuinen teos, joka käsittelee aikaa 1960-luvulta nykypäivään. Teosta kirjoittavat dosentti Ossi Viita ja FM Jouni Lavikainen. Hankkeeseen on nimetty historiatoimikunta ja nurmijärveläisiä toivotaan mukaan vaikuttamaan historiateoksen sisältöön.

Maaliskuussa Nurmijärven kirjastoissa järjestetään tapahtumia, joissa Ossi Viita kertoo tulevasta historiateoksesta ja sen tutkimusprosessista sekä käy keskustelua kirjan teemoista kylältä tuttujen vieraiden kanssa. Tilaisuuksissa on paikalla myös Jouni Lavikainen.

Kirkonkylän pääkirjastossa Viidan kanssa keskustelemassa ovat Jukka Anttila ja Markku Jalava. Keskustelun aiheina ovat muun muassa kunnallishallinnon tehtävien kehittyminen, kuntalaisten kunnalle asettamat toiveet sekä 1990-luvun lama ja sen aiheuttamat vaikeudet.

Rajamäen kirjastossa vieraina ovat Marja-Liisa Back, Seppo Niinikuru ja Heikki Rauhamäki. Keskustelussa nousee esiin ainakin Alkon ja kunnan suhde Rajamäen taajaman ja palveluiden kehittymisessä.

Klaukkalan kirjastossa puhutaan Klaukkalan nopeasta kasvusta ja vilkkaasta muuttoliikkeestä sekä näistä aiheutuneista muutoksista ja kipupisteistä. Keskustelemaan saapuvat Merja Winha-Järvinen ja Hannu Toikkanen.

K60: Historiaa kirjoitetaan nyt. Ti 7.3. klo 13 Nurmijärven pääkirjasto (Punamullantie 1), ti 14.3. klo 15 Rajamäen kirjasto (Kiljavantie 1) ja ti 21.3. klo 15 Klaukkalan kirjasto (Kuonomäentie 2).