Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Käsityökoulun ryijynäyttely nähtävillä Krannin tilalla – esillä 21 ryijyä käsityötaiteen aikuisharrastajilta

Nurmijärven käsityönkoulun aloittaessa viime syksynä Klaukkalassa käynnistyi neljä ryhmää: kaksi aikuisille, yksi 7–11-vuotiaille ja yksi 5–6-vuotiaille. Käsityön taiteen perusopinnot alkoivat kaikilla ryhmillä perusopinnoilla. Opetus käsityökoulussa perustuu opetussuunnitelmaan.

Aikuisten ryhmät aloittivat työskentelyn syksyllä kasvivärjäyksellä, jonka jälkeen he siirtyivät ryijyprojektin äärelle. Molemmat ryhmät työskentelivät teemanaan valo.

Ryhmien suunnittelun lähtökohdat kuitenkin olivat hieman erilaiset. Toisella ryhmällä ohjattiin kuvan pohjalta toteutettavaan ryijyyn, jossa opiskelijan ottama lähtökohtakuva ohjasi ryijyn tekemistä. Toinen ryhmä puolestaan työskenteli kokeilullisesti ja pyrki työssään hyödyntämään mahdollisimman paljon kasvivärjättyjä lankoja.

Nyt syksyn ja talven aikana valmistuneet ryijyt ovat esillä Krannin juhlatila Korjaamossa 15. huhtikuuta asti.

Näyttelyssä on nähtävissä sekä perinteeseen ja traditioon nojaavia toteutuksia, että uudenlaisia, moderneja tulkintoja ryijyistä.

– Ryijyt, jotka kenties pienen hiljaiselon jälkeen ovat jälleen todella suosittuja, herättivät jo runsaasti kiinnostusta heti avajaisviikonloppuna, Krannin tilan lähiruokayrittäjä Anne Lukana kertoo.

Kaikkiaan esillä on 21 ryijyä käsityötaiteen aikuisharrastajilta. Näyttelyssä on myös mahdollisuus tutustua tarinoihin ryijyjen takaa ja lukea ajatuksista, jotka inspiroivat tekijöitä ja millainen ryijyprojekti oli kokonaisuudessaan.

Ryijynäyttely Krannin puoti-kahvilassa & Juhlatila Korjaamossa (os. Takkulantie 9, Lepsämä) perjantaisin klo 16–18 ja lauantaisin klo 11–15.