Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Isoveli oli suunnitellut teon ennalta" – 13-vuotias poika yritti murhata 5-vuotiaan pikkusiskonsa teräaseella

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi hyvin harvinaislaatuisen rikostapauksen tutkinnan. Se ajoittuu viime vuoden huhtikuuhun. Paikkakuntaa poliisi ei kerro.

Tuolloin 13-vuotias isoveli yritti surmata 5-vuotiaan pikkusiskonsa teräaseella. Teko ei ollut spontaani, vaan suunniteltu ja motiivina oli vanhempien pikkusiskoon kohdistama huomio.

– Esitukinnassa on selvinnyt, että isoveli oli suunnitellut teon ennalta. Hän oli yöllä lyönyt teräaseella sisartaan kolme kertaa ylävartaloon aiheuttaen sisarelleen vakavia ja hengenvaarallisia vammoja. Teon katsotaan ollen suunnitelmallinen, raaka ja julma. Teon motiiviksi on ainakin jossain määrin selvinnyt pikkusisaren vanhemmilta saama huomio, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä tiedotteessa.

Tapausta on tutkittu murhan yrityksenä.

– Rikoksesta epäilty on alle 15-vuotias, joten rikosepäily ei etene syyteharkintaan, vaan tapauksen tutkinta päätetään poliisin päätöksellä, Tyynelä jatkaa.

Tapauksen esitutkintapöytäkirja on kokonaisuudessaan salattu, eikä sitä tulla antamaan julkisuuteen.