Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajamäelle avattiin kirpputori ja pöydät olivat oitis täynnä – "Yllätyin positiivisesti suosiosta"

Rajamäelle avautui kirpputori, jonka pöydät varattiin lähes heti avajaisten jälkeen ja tunkua on edelleen.

Perinteinen kirpputori, josta löytyy jokaiselle jotain. Näin kuvailee myymälävastaava Maria Paabo vasta avattua Rajamäen kirppis pro -kirpputoria.

Rajamäen kirppis avasi ovensa 28. helmikuuta osoitteessa Kievarintie 14 B 8. Paabo yllättyi siitä, miten hyvin ihmiset löysivät silloin ja löytävät edelleen paikalle.

– Meillä ei ollut oikein minkäänlaista markkinointia kirpputorin aukeamisesta. Laitoimme Facebookin Rajamäki-ryhmään yhden postauksen avajaisista ja siinä se, hän sanoo.

Tieto uudesta kirpputorista tavoitti kuitenkin ihmisiä, sillä heti avajaispäivänä puolet pöydistä oli varattu. Paabon mukaan ei mennyt kauaa, kun loputkin olivat täynnä tavaraa.

– Nyt kaikki pöydät on varattuna huhtikuun alkupuolelle saakka. Ihmisiä käy noin 200 per päivä.

Paabo on positiivisesti yllättynyt kirpputorin suosiosta.

– Minä yllätyin että asiakkaat toisilta paikkakunnilta löysivät perille, koska ihmiset jakavat Facebook-postausta meistä muun muassa Hyvinkään, Tuusulan ja Vantaan ryhmissä.

Rajamäelle kirpputori päätyi yksinkertaisesti siksi, että tarjolla oli valmis paketti. Aiemmin Kirkonkylällä kirjakaupassa myyjänä työskennellyt Paabo sai kuulla vapaana olevasta hallitilasta töissä ollessaan. Päätös kirpputorin pystyyn laittamisesta ei kuitenkaan ollut itsestäänselvyys.

– Ensimmäinen ajatus oli, ettei missään nimessä. Sitten olin, että ei hullumpi idea, voidaan kokeilla. Paikan päällä tuli tunne, että jes, tästä voi tulla jotain tosi kivaa, Paabo kertaa.

Tilan remontti alkoi syksyllä, kun Paabo ja hänen miehensä pyysivät sisustussuunnittelijan paikalle. Hän neuvoi maalaamaan sekä lattiat että seinät vaalealla värillä ja käyttämään tilassa pastellisävyjä.

– Teimme työtä käskettyä. Myyntitiskin löysimme itse, mutta muuten teimme, kuten hän ehdotti.

Viimeinen silaus tehtiin vain viikkoa ennen kirpputorin avajaisia, ja se oli lattian uudelleenmaalaaminen.

– Huomasimme, että lattia oli todella liukas, jos sinä oli pisarakin vettä. Emme halunneet asiakkaiden satuttavan itseään, joten maalasimme lattian uudelleen ja lisäsimme sekaan hiekkaa.

Kirpputorin nettisivut avautuivat Paabon mukaan hieman myöhässä, sillä itse kirpputori oli avannut ovensa pari päivää aikaisemmin. Nyt, kun ne ovat toiminnassa, voi pöydän varata joko netistä, paikan päältä tai soittamalla. Kirpputori on auki viikon jokaisena päivänä.

– Meillä on pöytiä, jotka ovat osittain muunneltavissa, jos joku haluaa esimerkiksi enemmän tilaa henkareissa oleville vaatteille tai vastaavasti enemmän hyllyjä, Paabo sanoo.

Tuore kirppismyyjä sanoo, että fiilis on hyvä ja tekemistä riittää.

– Haasteita tulee kokoajan, aivot eivät pääse ruostumaan.

Pöytäpaikkoja on tällä hetkellä 50, mutta pian tulee pari lisää. Myös lasivitriinejä on tulossa sekä lapsille leikkihuone.