Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsikaaren koulun piha uusitaan – luvassa uudet leikkivälineet, kiipeilyteline, ajanvietekenttä...

Nurmijärven kunnan suurimmat pieninvestointikohteet ovat tänä vuonna Klaukkalan ja Länsikaaren koulut.

Rajamäessä sijaitsevan Länsikaaren koulun pihalla tehdään mittavia parannuksia tänä kesänä. Pihan suunnittelutyö saadaan tehtyä maaliskuussa, minkä jälkeen urakka kilpailutetaan ja valitaan urakoitsija. Rakentamaan päästään kesällä, kun oppilaat lomailevat.

– Urakka alkaa pihan pohjan kunnostuksella, ja joitakin puita joudutaan karsimaan pois välineiden tieltä. Pihalle tulee uudet leikkivälineet, kiipeilyteline, keinuja ja mahdollisesti myös temppurata.

– Lisäksi tehdään 20 metriä pitkä ja kahdeksan metriä leveä ajanvietekenttä, jossa voi pelata esimerkiksi sählyä tai jalkapalloa, rakennuttajainsinööri Jouni Näreaho kertoo tiedotteessa.

Klaukkalan koululla puolestaan saneerataan keittiö ja vesikatto. Keittiön saneerauksessa valmistuskeittiö muutetaan lämmityskeittiöksi.

– Saneeraus pitää sisällään niin lattian ja kylmähuoneen uusimisen kuin uudet keittiökoneet ja ilmanvaihtokoneen. Koneiden vaihdolla saadaan aikaiseksi myös energiansäästöjä, kun veden ja sähkön kulutus alenee. Keittiö myös pienenee, ja pienentyneet neliöt, 33 neliömetriä, siirtyvät opetustilaksi, Näreaho kertoo.

Klaukkalan koulun katon kumibitumikate on tullut käyttöikänsä päähän, koulun vesikatto uusitaan kahdessa eri osassa myönnettyjen määrärahojen puitteissa. Tänä vuonna tehdään puolet katosta, ja ensi vuonna toinen puoli.