Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kampin Laulu ja urkuri Satu Ranta konsertoivat Klaukkalassa – konsertin teemana Magnificat

Konsertin teemana Magnificat.

Suomen kuorojen huippuihin lukeutuva Kamarikuoro Kampin Laulu vierailee Klaukkalan kirkossa marianpäivänä sunnuntaina 26. maaliskuuta.

Magnificat!-niminen konsertti kokoaa yhteen Marian ylistysvirsi -tekstiin sävellettyjä ja siitä innoituksensa saaneita sävellyksiä harvinaisen laajasti yksiäänisestä bysanttilaisesta laulusta aivan uusimpaan nykymusiikkiin asti.

Kampin Laulua johtaa Saara Aittakumpu, ja urkurina konsertissa toimii Nurmijärven seurakunnan kanttori Satu Ranta.

Magnificat on kiehtonut tekstinä pitkään.

Konsertissa kuullaan klassikkoteoksia, kuten Einojuhani Rautavaaran ja Arvo Pärtin Magnificatit sekä vastaava osa Sergei Rachmaninoffin Vigiliasta, vanhaa musiikkia yksiäänisenä bysanttilaisena sävelmänä sekä Giovanni Gabrielin säveltämänä renessanssipolyfoniana ja romantiikan ajan musiikkia engantilaisen Ralph Vaughan Williamsin teoksessa kuorolle ja uruille sekä Felix Mendelssohnin urkusonaatissa.

Kampin Laulun ohjelmisto painottuu nykymusiikkiin, ja tässä konsertissa uusinta sävellystyötä edustavat Teemu Tommolan, Jaakko Mäntyjärven ja Lauri Mäntysaaren teokset. Konsertin päättää virtuoottinen Magnificat 1960-luvulta, sen on säveltänyt englantilainen Michael Tippett.

– Magnificat on kiehtonut minua tekstinä pitkään, ja tähän ohjelmistoon kokosin teoksia mahdollisimman monipuolisesti sekä ortodoksisen että läntisen kristillisyyden puolelta ja mahdollisimman laajalta aikajanalta. Saimme mukaan myös aivan uuden tekstin, kun Teemu Tommola sävelsi tilaamamme teoksen Saila Susiluodon runoon, joka on Magnificat-tekstiä kommentoiva, äitiysteemainen runo, kertoo Saara Aittakumpu.

Klaukkalan konsertti on järjestyksessään kolmas kerta, kun Kampin Laulu ja Satu Ranta esittävät Magnificat!-kokonaisuuden. Konsertti kuultiin viime vuonna Lahden kansainvälisen urkuviikon päätöskonserttina ja Helsingissä osana Kuoromusiikin kausikonsertit -sarjaa.

Kamarikuoro Kampin Laulun konsertti Klaukkalan kirkossa 26.3. klo 16.