Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalit 2023 | Otto Suhonen haluaa enemmän tukea vanhemmuuteen – "Meillä on tällä hetkellä todella pienet ikäluokat"

Otto Suhonen toivoo saavansa nuoret liikkeelle. Hän on varusmiesten sekä opiskelijoiden puolella.

Nurmijärven nuorin eduskuntavaaliehdokas Otto Suhonen (kesk.) pyrkii eduskuntaan, koska haluaa myös nuorten äänen kuuluvan politiikassa. Lisäksi hänellä on kokemusta erilaisista luottamustehtävistä.

– Nyt oli oikea aika lähteä ehdolle eduskuntaan.

Tärkeintä vaaliteemaa Suhosen ei tarvitse kauaa miettiä.

– Haluan enemmän tukea ja turvaa vanhemmuuteen nuorille aikuisille. Meillä on tällä hetkellä todella pienet ikäluokat, mikä huolettaa. Kuka esimerkiksi hoitaa omat vanhempani tulevaisuudessa?

Suhonen ei halua laittaa synnytystalkoita pystyyn, vaan haluaa pureutua siihen, mikä estää lasten saapumisen maailmaan, jos jälkikasvu on toiveissa.

Lisäksi nuori poliitikko haluaa puolustaa varusmiehiä. Viime vuonna armeijan käynyt Suhonen tietää omasta kokemuksesta, kuinka huonossa kunnossa jotkut Suomen kasarmirakennuksista ovat.

– Turvallisuuspoliittinen tilanne on mikä on. Tässä tilanteessa pitää kiinnittää huomiota myös varusmieskoulutukseen vaikkapa koulutusresurssien ja rakennusten kunnon osalta.

Suhosen mukaan myös korkeakouluihin pitää saada lisää opiskelupaikkoja, jotta tahattomat välivuodet saadaan vältettyä.

– Niistä ei ole valtiollekaan kuin haittaa, kun opiskelijat niiden seurauksena valmistuvat myöhemmin. Opiskelupaikkojen lisäämistä pitää jatkaa.

Suhonen sanoo, että korkeakoulujen todistusvalinnat ovat hyvä vaihtoehto, mutta nuorilla pitää olla myös realistinen mahdollisuus päästä opiskelemaan pääsykokeilla.

– On tärkeää luoda toisen asteen opiskelijoille fiilis siitä, että jatko-opintoihin pääsee.

Suhonen vastustaa myös esimerkiksi Nurmijärven läpi kaavailtua oikorataa Tampereelle.

Suhosen kiinnostus politiikaan alkoi jo peruskouluikäisenä, kun hän selaili sanomalehtiä ja katsoi vanhempiensa kanssa illan uutisia. Koulussa hän oli mukana oppilaskunnan hallituksessa ja sen jälkeen nuorisovaltuustossa.

– Jos jokin asia on huonosti tai väärin, niin pitää tehdä jotain. Itsekseen voivottelemalla ei saa mitään aikaiseksi.

Kansanedustajana Suhonen olisi omien sanojensa mukaan asioihin perehtyjä, joka pyrkii etsimään ratkaisuja ongelmien luettelemisen sijaan.

Suhonen tavoittelee tosissaan kansanedustajan paikkaa.

– En ole vain listan täytteenä mukana. On tärkeää, että nurmijärveläisten ääni saadaan kuuluviin jatkossakin, kun pitkäaikainen kunnan poliitikko ei ole enää mukana, Suhonen sanoo viitaten Matti Vanhaseen.

Juttusarjassa esitellään nurmijärveläisiä eduskuntavaaliehdokkaita.