Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiertokapulan uusi pienjäteasema tulossa Keravalle – tontin kauppahinta 384 000 euroa

Postlarin alueella sijaitsevan tontin alustava kauppahinta on 384 000 euroa.

Keravan kaupunki on myymässä noin hehtaarin eli 10 000 neliömetrin suuruista tonttia Kiertokapula Oy:lle uuden pienjäteaseman perustamista varten. Tontti sijaitsee Postlarin yritysalueella, Postlarinkadun sekä Porvoon-junaradan ja pääradan välillä kulkevan niin sanotun öljyraiteen rajaamalla peltoalueella.

Tontti on osa isompaa, noin 5 hehtaarin suuruista määräalaa, jonka omistaa toistaiseksi kiinteistösijoitusyhtiö Spondan hallinnoima yhtiö. Keravan kaupungin tarkoituksena on ostaa tontin omistava yhtiö, purkaa se ja myydä sitten Kiertokapulalle sen tarvitsema alue. Kerava on jo neuvotellut Spondan kanssa alueen ostamisesta ja kauppa odotetaan saatavan päätökseen kesään mennessä.

Jotta kaupunki voi varmistua pienjäteaseman sijoittumisesta Keravalle, se tekee nyt Kiertokapulan kanssa esisopimuksen tonttikaupasta. Tontin kauppahinnaksi on neuvoteltu 384 000 euroa.

Kiertokapula Oy on etsinyt jo usean vuoden ajan sopivaa paikkaa uudelle, modernille pienjäteasemalleen. Uusi jäteasema palvelisi koko Kiertokapulan eteläistä toimialuetta eli Keravaa, Tuusulaa ja Järvenpäätä. Jäteasemalle on haluttu löytää keskeinen sijainti hyvien liikenneyhteyksien varrelta.

Keravalla pienjäteaseman läheisyydessä on muun muassa Imppalanmäen asuinalue. Vielä ei tiedetä, mitä jätteitä Keravan pienjäteasemalla otetaan vastaan, mutta esimerkiksi Riihimäelle perustettavalla Kiertokapulan uudella pienjäteasemalla otetaan näillä näkymin vastaan vaarallisten jätteiden lisäksi muun muassa autonrenkaita, kyllästettyä puuta, metallia sekä piha- ja puutarhajätteitä.

Jätteitä ei säilytetä pienjäteaseman alueella pitkään, vaan ne ainoastaan vastaanotetaan ja varastoidaan sinne hetkeksi. Pienjäteasemalla ei siis käsitellä jätteitä lainkaan. Kaikki jätteet toimitetaan jäteasemalta eteenpäin käsittelyyn.

Keravan kaupungin ja Kiertokapulan välillä tehtävän esisopimuksen mukaan Kiertokapulan on rakennettava pienjäteasema valmiiksi kolmen vuoden kuluessa kaupanteosta.

Juttua muokattu 21.3.2023 kello 9.42: korjattu tieto siitä, ettei pienjäteasemalla käsitellä jätteitä.