Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuoret saavat maalata taideteoksen Klaukkalantien alikulkuun – toteutus toukokuussa

Nurmijärveläisnuoret pääsevät toteuttamaan Klaukkalantien alikulkutunneliin yhteisöllisen katutaideteoksen.

Teos toteutetaan alustavan suunnitelman mukaan toukokuussa.

Hankkeen takana on Nurmijärven kunnanvaltuustossa kesäkuussa 2022 jätetty aloite Klaukkalan alikulkutunneleiden maalaamiseksi.

Aloitteessa esitettiin, että kunnan talousarviossa sitouduttaisiin antamaan nurmijärveläisille nuorille mahdollisuus maalata Klaukkalantien alikulkujen seiniin taidetta. Tekninen lautakunta päätti myöhemmin kokouksessaan, että aloitteessa esitettyä toimintaa voidaan pilotoida maalaamalla Klaukkalassa Kuntotien ja Kiikkaistenkujan välissä sijaitseva alikulku.

Tämän jälkeen Nurmijärven nuorisopalvelut ja kulttuuripalvelut ovat yhdessä tilakeskuksen kanssa tehneet suunnitelman maalauksen toteuttamiseksi.

Nyt kunta on hankkinut katutaideteoksen suunnittelun ja toteutuksen Helsinki Urban Art ry:ltä hintaan 4 800 euroa. Asia selviää sivistysjohtaja Tiina Hirvosen tekemästä viranhaltijapäätöksestä.

Helsinki Urban Art ry on katutaiteeseen, muraaleihin ja yhteisölliseen taiteeseen erikoistunut yhdistys, joka on toteuttanut yhteisöllisiä taideteoksia julkisiin eri puolilla Suomea.

Tarkoituksena on, että Helsinki Urban Art muun muassa järjestää ohjatut suunnittelu- ja valmistelutyöpajat nurmijärveläisnuorille sekä vastaa tunnelin maalaamisesta nuorten kanssa.