Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korsisaaren bussi liukui jäisellä tiellä ojaan – "Vesijääkeli on haastavin mahdollinen"

Rannikonmäessä Hynnänkorventiellä linjaa 51 ajanut Korsisaaren linja-auto oli tiistaina nousemassa melko jyrkästi kaartuvaa mäkeä, mutta vauhti ei riittänyt aivan mäen päälle asti.

– Bussi liukui sitten takaperin niin, että toisen puolen takapyörät olivat lopulta lumipenkassa ja bussi jäi jumiin. Kyydissä ei ollut asiakkaita. Matka jatkui noin 45 minuutin odottelun jälkeen hinausauton vedettyä bussin perän takaisin ajokaistalle ja hiekoitettua mäen, Korsisaaren sopimusliikennepäällikkö Ilkka Ojala sanoo.

Tie- ja katuverkon kunnossapito on Ojalan mukaan Nurmijärvellä pääosin hyvää, mutta heikolle tiepidolle jääneitä osuuksiakin on.

–  Eilisen aamun kaltainen vesijääkeli on haastavin mahdollinen – kun kitkaa ei ole, tulee mäkisessä maastossa vauhtia olla juuri sopivasti: ei tietenkään yhtään liikaa, mutta ei liian vähänkään.

Hän pyytääkin, että liukkailla keleillä liikenteessä kulkevat huomioisivat nämä raskaan kaluston erityistarpeet.

– Jos vaikkapa linja-auto joutuu liukkaalla kelillä pysähtymään jäisen ja liukkaan mäen juurelle, on hyvin mahdollista, että matkaa ei päästä jatkamaan ennen tieosuuden hiekoittamista tai muuta liukkaudenpoistoa, Ojala sanoo.