Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aloite: Asuinalueiden viimeistely takkuaa Nurmijärvellä – "Tuloksena ruma ja vaarallinen ympäristö"

Nurmijärveläiset kunnanvaltuutetut Sampo Karpo (kok.) ja Visa Tarikka (kok.) vaativat Nurmijärven uusien asuinalueiden viimeistelytöiden aikatauluttamista ja nopeuttamista. He jättivät aiheesta valtuustoaloitteen keskiviikon valtuuston kokouksessa. Aloitteen allekirjoitti Karpon ja Tarikan ohella 17 muuta valtuutettua.

Aloitteen mukaan Nurmijärven uusien asuinalueiden viimeistely takkuilee monista syistä.

– Viime aikojen moninaiset markkinahäiriöt tulevat hyydyttämään uusien asuinalueiden toteutumista myös Nurmijärvellä. Siksi on entistäkin tärkeämpää, että panostamme vetovoimaan niiltä osin kuin se on mahdollista, luomalla laadukasta ja kaunista asuinympäristöä, aloitteessa todetaan.

Aloitteen mukaan Nurmijärvi-ilmiö ei saa olla synonyymi sille, että asuinalueiden viimeistelyjen suhteen eletään kuin pellossa.

Aloitteen mukaan uudet ja osin rakennetut asuinalueet jätetään Nurmijärvellä järjestelmällisesti viimeistelemättä vuosiksi. – Tuloksena on ruma ja vaarallinen ympäristö, kaikkea muuta kuin mitä asukkaille on luvattu ja markkinoitu.

Aloitteen mukaan uusilla asuinalueilla ajoväylien pientareet ja reunukset ovat soralla ja mudalla, jos on asfalttiakaan tehty.

– Alkupäässä alueelle rakentaneet eivät voi viimeistellä pihojaan, koska ei ole katualuetta, johon pihan rakenteita ja pinnoitteita voisi lisätä, aloitteessa todetaan ja jatketaan:

– Alueilta puuttuvat monesti roskikset ja liikennemerkit sekä tiemerkinnät siisteistä katuympäristön viheralueista puhumattakaan.

Ongelmaa kuvataan suurimmaksi Klaukkalassa, jossa on aloitteen tekijöiden mukaan ollut pahimmillaan viisikin aluetta kesken – pisimpään Järvimaa ja Hiekkatien alue, myös Vanha-Klaukka.

Aloitteessa toivotaan, että Nurmijärvelle luodaan selkeät käytänteet koskien viimeistelytöitä.

– Ei voida odottaa vuosia vaan on määrättävä määräaika ja täyttöaste viimeistelytöiden takarajaksi.

Aloitteessa ehdotetaan viimeistelytöiden takarajaksi kolme vuotta siitä, kun alueen tonteista on rakennettu 30 prosenttia tai viimeistään silloin, kun 50 prosenttia alueesta on rakennettu.

Viimeistelytöihin liittyvät periaatteet on myös aloitteen mukaan kommunikoitava selkeästi alueelta tontin ostaville.

– Alueiden viimeistelytöihin on oltava nimitettynä vastuuhenkilö, joka vastaa siitä, että alueen viimeistely suoritetaan luvatun mukaisesti.