Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haku jopo-luokalle käynnissä – työssäoppiminen keskeinen opiskelumuoto

Haku joustavan perusopetuksen luokalle syksyksi 2023 on Nurmijärvellä käynnissä ja jatkuu 14. huhtikuuta asti, kertoo Nurmijärven kunta tiedotteessaan. Jopo-ryhmät on tarkoitettu Nurmijärven kunnan 8.–9.-luokkien oppilaille, joilla on vaara jäädä ilman peruskoulun päättötodistusta tai heillä on vaikeuksia suoriutua opinnoistaan muun muassa heikon koulumotivaation, alisuoriutumisen ja runsaiden poissaolojen takia.

Klaukkalan jopo-luokalle voivat hakea Klaukkalan alueen oppilaat ja Rajamäelle otetaan oppilaita Kirkonkylästä ja Rajamäeltä. Hakijat haastatellaan viikoilla 17 ja 18 ja valinnoista tiedotetaan toukokuun loppupuolella.

Lisätietoja hakemisesta saa jopo-luokan työntekijöiltä ja oman koulun oppilashuollon henkilöstöltä. Hakulomakkeita saa oppilaan omasta koulusta ja kunnan kotisivuilta.

Joustavan perusopetuksen tavoitteena on perusopetuksen oppimäärän suorittamisen lisäksi se, että nuori löytää motivaation koulunkäyntiin, saa omaa osaamistaan vastaavan peruskoulun päättötodistuksen, löytää oman alan ja jatko-opiskelupaikan sekä hankkii tiedot ja taidot, joilla pärjää jatko-opinnoissa ja elämässä.

Opetus järjestetään koulussa lähiopetuksena ja osaksi työpaikoilla sekä muissa oppimisympäristöissä ohjattuna opiskeluna. Jopo-luokalla keskeinen opiskelumuoto on työssäoppiminen. Sen jaksoihin kuuluu työpaikan työtehtävien lisäksi opetussuunnitelman mukaisia opiskelutehtäviä. Työssäoppimisen tavoitteena on tehdä työelämä tutuksi käytännön kokemuksen ja tiedon kautta.