Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalit 2023 | Tom Virtanen haluaa vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin – ”Velkaantuminen saatava kuriin”

Tom Virtanen haluaa lisätä joukkoliikenteen vuoroja sekä Suomen liittyvän Natoon.

Liike nytin riveissä eduskuntaan ehdolla oleva Tom Virtanen haluaa vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin ja lähti sen takia ehdolle. Virtasen tärkeimmät vaaliteemat liittyvät talouteen ja turvallisuuteen.

– Kiihtyvä Suomen velkaantuminen on saatava kuriin. Tällä hetkellä suuri kysymys on turvallisuus, ja se on taattava. Meidän on päästävä Natoon, Virtanen sanoo ja jatkaa:

– Turvallisuuteen kuuluu myös kansalaisten turvallisuus: sairaanhoito, ambulanssit, palokunta ja poliisi ovat lähellä tarvittaessa. Tämä kaikki on taattava myös tulevaisuudessa, hän sanoo.

Virtasen mukaan myös tieverkosto on saatava parempaan kuntoon, koska tämä tuo turvallisuutta jokaiselle tiellä kulkijalle ja vaikuttaa myös ympäristöön.

Myös itse kuljetusalalla työskentelevä Virtanen muistuttaa, että teitä kuluttaa runsaasti ulkomainen raskas liikenne.

– Näille autoille on saatava tieveromaksu, ja ne rahat kohdennettava suoraan Suomen tieverkoston kunnossapitoon. Tällä keinolla saamme säästettyä valtion rahoja. Ja säästöt voidaan kohdentaa esimerkiksi vanhusten- tai sairaanhoitoon, Virtanen sanoo.

Hän sanoo, että tällä hetkellä Suomen lisäksi vain Malta ei ota ulkomaalaisilta kuljetusalan ammattilaisilta tiemaksuja.

– Tämän täytyy muuttua. Turvallisuus Suomen teillä heikkenee kokoajan. Jos alkaisimme periä tiemaksuja, teiden kunnossapitorahat voitaisiin käyttää terveydenhuoltoon, Virtanen sanoo.

Nurmijärven kannalta olisi Virtasen mukaan tärkeää lisätä joukkoliikenteeseen vuoroja, esimerkiksi viikonloppuisin ei hänen mukaansa pääse linja-autolla Hyvinkäälle lainkaan.

– Keusote kun määrää menemään virastoon, joka on Järvenpäässä, niin sinne ei pääse julkisilla lainkaan, vaan pitää olla oma auto. Tämä taas lisää päästöjä, hän sanoo.

Virtanen on syntyperäinen nurmijärveläinen ja asunut koko ikänsä Rajamäellä. Omaa kuljetusliikettään hän on pyörittänyt vuodesta 1989 alkaen.

– Sitä ennen olin autonkuljettajana neljä vuotta vieraalla työnantajalla. Oman yrityksen alkuaikoina ajettiin myös niin Eurooppaan kuin Venäjällekin. Eli minulla on hiukan näkemystä, miten maailma on näiden vuosien aikana muuttunut, hän sanoo.

Virtanen olisi mielestään hyvä kansanedustaja, koska hän osaa sanoa mielipiteensä ja ottaa kantaa tärkeisiin asioihin.

Yrittäjänä Virtasella ei ole paljoakaan vapaa-aikaa, mutta jos ylimääräistä aika on niin hän tekee puutöitä ja pientä nikkarointia.

Nurmijärven Uutiset esittelee juttusarjassa paikalliset eduskuntavaaliehdokkaat.