Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinkäälle avautuu neljän autoliikkeen keskittymä – "Monen risteyksen solmukohta"

Autokeskus siirtyy Willasta moottoritien varteen. Kuumolan yritysalueelle valmistuvan kiinteistön omistajan tarkoituksena on rakentaa viereen myös kaksi muuta kiinteistöä.

Hyvinkään Kuumolan yritysalueelle avautuu kevään aikana uusi autoliikekeskittymä.

Brand toimitilat Oy:n rakennuttamaan yli 5 500-neliöiseen kiinteistöön avaavat ovensa ainakin Autokeskus, InCar, Autoliike Vaihtokaara ja Kymppiplus.

Rakennuttajan osalta hankkeen on määrä olla valmis maaliskuun loppuun mennessä.

– Vuokralaisille luovutetaan avaimet 1. huhtikuuta. He avaavat ovensa sen jälkeen oman aikataulunsa mukaan. Me puolestaan huolehdimme muun muassa pihatöiden tekemisestä vielä tämän kevään aikana, kiinteistön omistavan Brand toimitilat Oy:n myyntipäällikkö Juuso Piironen kertoo.

Kiinteistö on Brand toimitilat Oy:lle ensimmäinen laatuaan Hyvinkäällä. Se nousee Mäkikuumolantien varteen, Sveitsin portaalin liikekeskittymän taakse.

Piirosen mielestä kaupunki on viime vuosina kehittynyt hyvin, ja autoliikkeille se soveltuu etenkin sijaintinsa puolesta hienosti.

– Hyvinkää on aika monen risteyksen solmukohta. Autoliikkeiden osalta hienoa on se, että autoja on helppo toimittaa, sillä Hyvinkäältä on periaatteessa 100–150 kilometrin matka mihin tahansa isoon kaupunkiin, Piironen sanoo.

Alunperin Brand toimitilat Oy:n tarkoituksena oli rakentaa yli 13 000 neliön kokoinen keskittymä. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat Venäjän hyökkäyssodan myötä.

Hanke päätettiinkin Piirosen mukaan toteuttaa kahdessa osassa, joista ensimmäinen vaihe on nyt valmistuva kiinteistö.

Toinen vaihe sisältää kaksi kiinteistöä, jotka ovat yhteispinta-alaltaan runsaat 7 500 neliötä. Piirosen mukaan siinä toimitilaa on tarjolla myös kuluttajakaupalle.

– Tavoite on, että saisimme tämän vuoden aikana ainakin toisen rakennuksista käyntiin. Käyttäjäneuvottelut ovat parhaillaan käynnissä ja heti kun käyttäjät varmistuvat, niin hanke nytkähtänee liikkeelle, Piironen kertoo.

Kaikkien edellä lueteltujen toimijoiden tilat ovat kooltaan yli 1 000 neliötä. Toimijoista suurin hieman yli 1 500-neliöisillä tiloillaan on Autokeskus.

Autokeskuksen Hyvinkään ja Hämeenlinnan liiketoiminnoista vastaava autotalonjohtaja Markus Mäkitalon mukaan toiminta uusissa tiloissa on tarkoitus aloittaa toukokuuhun mennessä.

– Tarkkaa päivämäärää en pysty vielä sanomaan, sillä meillä on esimerkiksi sisätilojen valmistuminen vielä vaiheessa. Kuunvaihteen kieppeillä on tarkoitus saada toiminta kuitenkin käyntiin, mahdollisesti jopa aiemmin, Mäkitalo toteaa.

Hänen mukaansa Kuumola on sijaintinsa puolesta hyvä paikka autoliikkeelle.

Ovia ollaan avaamassa ”erittäin odottavaisin mielin”.

– Näemme alueen erittäin potentiaalisena. Se sijaitsee moottoritien varressa, jossa liikennemäärät sekä näkyvyys ja saavutettavuus ovat hyvät, Mäkitalo sanoo.

Uusista toimitiloista tulee Mäkitalon mukaan löytymään huolto- ja varaosapalvelut sekä uusien Toyota-autojen ja vaihtoautojen myynti.

Tarkoituksena on keskittää Hyvinkään-toiminta yhteen paikkaan.

Se tarkoittaa sitä, että muutaman vuoden ajan Hyvinkään kauppakeskus Willassa toiminut Autokeskuksen Toyota-myymälä sulkee ovensa, ja sen työntekijät siirtyvät Kuumolaan.

– Jatkossa kaikki Hyvinkään toimintamme löytyy siis yhden katon alta. Willan myymälä lopettaa todennäköisesti siinä vaiheessa, kun avaamme uudet tilat.