Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kierrätysvelvoitteet laajenevat kuluvan vuoden aikana pienissä taloyhtiöissä Kiertokapulan alueella

Jätelautakunta Kolmenkierto tiedottaa, että vuoden 2023 aikana myös yli viiden huoneiston taloyhtiöissä pitää aloittaa lasipakkausjätteen ja pienmetallin kerääminen omiin jäteastioihin.

Muutos koskee pieniä taloyhtiöitä taajamissa ja niiden reuna-alueilla Kiertokapula Oy:n alueella. Tiedotteessa kerrotaan, että jatkossa kaikissa taajamissa sijaitsevien yli viiden huoneiston taloyhtiöissä pitää kerätä: seka-, bio-, kartonkipakkaus-, lasipakkaus- ja muovipakkausjätettä sekä metallia ja paperia.

Muutosten myötä loppujenkin kierrätettävien jätejakeiden kerääminen siirtyy Kiertokapula Oy:n kerättäväksi koko Kiertokapula Oy:n toiminta-alueella. Jäteastioiden tyhjennyksistä sovitaan siis Kiertokapula Oy:n kanssa.

Nykyiset sopimukset päättyvät automaattisesti, kun Kiertokapula Oy:n keräykset alkavat. Kiertokapula Oy lähestyy alueen isännöitsijöitä erilliskeräyksen osalta keväällä 2023.

Tiedotteessa vielä muistutetaan, että kuten tähänkin asti, paperin keräys tilataan haluamaltaan yritykseltä. Kiertokapula Oy:ltä saa tarvittaessa maksutta apua jäteastioiden sijoitteluun ja mitoittamiseen jätetiloissa ja -katoksissa.