Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Röykästä maailmalle – Darts-heittäjä Eemeli Lönnbergille joukkuekisan pronssia Itävallassa

Dartsin suosio kasvaa maailmalla ja myös Suomessa. Suosion kasvun näkee parhaiten kerhojen viikkokisojen lisääntyneistä osallistujamääristä. Mukaan on tullut lajista taukoa pitäneitä, mutta myös ihan uusiakin harrastajia.

Yksi uusista heittäjistä on röykkäläinen Eemeli Lönnberg.

15-vuotias lupaava junioriheittäjä liittyi nurmijärveläiseen DC Seven Badgers -dartskerhoon noin vuosi sitten.

Viime viikonloppuna Lönnberg osallistui Itävallan Wienissä järjestettyyn International WDF Youth Challenge -turnaukseen. Turnaus on yksi suurimmista nuorten kilpailuista maailmassa. Alle 17-vuotiaille tarkoitetussa turnauksessa mukana oli 117 heittäjää 20 eri maasta.

Turnauksessa järjestettiin yksilö-, pari- ja joukkuesarjat. Joukkuekisassa Lönnberg sijoittui kolmanneksi. Joukkueen kaksi muuta heittäjää olivat Unkarin Dorina Sipos ja Saksan Alex Steinmetz.

Joukkuekisan pronssi on nuoren heittäjän lyhyen uran suurimpia kohokohtia, vaikka ei ensimmäinen mitalisija ollutkaan.

Lokakuussa 2022 Tampereella pidetyissä junioreiden SM-kilpailuissa Lönnberg sijoittui JUN18-sarjassa prossille.

Pronssisten mitalien sarja sai alkunsa kuitenkin jo syyskuussa Keravalla pidetyissä piirinmestaruuskilpailuissa, joista mukaan lähti mitali niin juniorisarjasta kuin myös kriketti-pelimuodon avoimesta sarjasta.

Seuraavaksi vuorossa on tulevana viikonloppuna järjestettävä Vantaa Cup. Lönnbergin otteita eri sarjoissa voi seurata kisailu.net sivuston kautta.