Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies tunkeutui asuntoon, vaati rahaa ja iski uhria puukolla Klaukkalassa – hovioikeus kovensi tuomiota

Helsingin hovioikeus on koventanut joulukuussa 2021 Klaukkalassa tappoon, törkeään ryöstöön ja törkeään kotirauhan rikkomiseen syyllistyneen Robi Hannu Waltteri Bergmanin tuomiota puolella vuodella. Hovioikeus antoi tuomionsa perjantaina.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut Bergmanin kymmenen vuoden vankeuteen. Hovioikeus päätti nyt panna täytäntöön hänelle muista rikoksista tuomitut ehdolliset vankeusrangaistukset. Bergman syyllistyi joulukuussa 2021 tekemiinsä rikoksiin aiemmin tekemiensä rikosten koeaikana.

Tekoaikaan 21-vuotias Bergman tunkeutui aamuyöllä 12. joulukuuta tekoaikaan 17-vuotiaan miehen kanssa 26-vuotiaan uhrin asuntoon rikkomalla ovilasin. Asunto sijaitsi Klaukkalassa Peltohiirentiellä. Tunkeutujat anastivat uhrin omaisuutta ja vaativat rahaa, jota hänellä ei ollut. He uhkailivat uhria sanallisesti sekä mukanaan olleella puukolla. Lopulta Bergman iski uhria puukolla alaselkään. Uhri kuoli puukoniskuun.

Hovioikeus muutti myös tekoaikaan 17-vuotiaan miehen tuomiota. Käräjäoikeudessa mies oli saanut kahden vuoden ehdottoman vankeustuomion. Hovioikeus katsoi, ettei asiassa ole sellaisia painavia syitä, jotka vaatisivat ehdotonta vankeusrangaistusta ja muutti tuomion ehdolliseksi. Lisäksi se tuomitsi miehen oheisseuraamuksena valvontaan.

Rikoslain mukaan rikoksen alle 21-vuotiaana tehnyt voidaan tuomita ehdollisen vankeuden tehosteeksi valvontaan vuoden ja kolmen kuukauden ajaksi, jos tätä pidetään perusteltuna tekijän sosiaalisen selviytymisen edistämiseksi tai uusien rikosten ehkäisemiseksi.