Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tarjouskilpailussa tapahtui virheitä" – näin Rajamäen kampukseen liittyvää valitusta perustellaan

Näin Rajamäen kampuksen urakoitsijan valinnasta valituksen tehnyt yritys perustelee asiaa.

Rajamäen kampuksen KVR-urakoitsijan valinnasta hankintaoikaisuvaatimuksen tehneen yrityksen tulkinnan mukaan Nurmijärven kunnan tarjouskilpailussa tapahtui virheitä eikä tarjoajien tasapuolinen ja yhdenvertainen kohtelu toteutunut.

Hankintaoikaisuvaatimuksen markkinaoikeudelle jätti tarjouskilpailuun osallistunut Fira Rakennus Oy.

Markkinaoikeuden asiakirjoista selviää, että yritys nostaa esille kolme sen mukaan ongelmallista kohtaa kilpailutuksessa.

Yritys tuo esille, kuinka kunta on määritellyt tarjouspyynnössään hankintapäätöksen perusteena sen, että urakkasopimus laaditaan tarjouspyynnön vähimmäisvaatimukset täyttäneen ja kokonaisedullisimman tarjouksen antaneen tarjoajan kanssa. Yrityksen näkemyksen mukaan kaksi tarjouskilpailuun osallistunutta yritystä eivät kuitenkaan täyttäisi tilaajan asettamaa vähimmäisvaatimusta, sillä Rajamäen kampuksen koulurakennuksen ja liikuntahallirakennuksen välinen yhdyssilta puuttuu näistä tarjousaineistoista.

– Näin merkittävä vähimmäisvaatimuksen poikkeaman hyväksyminen on ollut merkittävä etu tarjoajille koko rakennusmassoittelun ja tilasijoittelun näkökulmasta, ja näin ollen kokonaisuuden hinnoittelunkin osalta. Siksi se on saattanut tarjoajat eriarvoiseen asemaan tarjouskilpailussa.

Fira Rakennus Oy vaatiikin kunnalta ensisijaisesti hankinnan täytäntöönpanokieltoa sekä toissijaisesti oikaisemaan päätöstään niin, että vähimmäisvaatimuksen täyttämättömät tarjoukset hylätään, eikä niitä huomioida tarjousvertailussa

Tämän lisäksi yritys nostaa esille tarjouksen tekijöitä koskevan kelpoisuusvaatimuksen. Yrityksen mukaan kunta on hyväksynyt yhden yrityksen jättämän tarjouksen eikä ole hylännyt sitä luottoluokituskelpoisuusvaatimuksen täyttymättömyydestä huolimatta.

– Vaadimme tilaajaa oikaisemaan päätöstään niin, että kelpoisuusvaatimuksen täyttämättä jättäneen tarjoajan tarjous hylätään, eikä sitä huomioida tarjousvertailussa.

Kolmanneksi yritys nostaa esille kohdan liittyen tarjousaineiston liikesalaisuuteen.

Yritys kertoo pyytäneensä hankintapäätöksen julkaisun jälkeen tilakeskusta esittelemään eri tarjoajien tarjousaineistoa, mutta ei ole saanut nähtäväkseen yhden yrityksen hinta- tai suunnitelma-aineistoa. Yritys vaatiikin kuntaa julkistamaan kyseisen yrityksen tarjouksen suunnitelma-aineistoineen tarjouspyynnön mukaisesti.

Hankintaoikaisuvaatimuksessaan Fira Rakennus Oy vaatii ensisijaisesti, että markkinaoikeus kumoaa valituksenalaisen päätöksen ja velvoittaa hankintayksikön korjaamaan virheellisen menettelynsä. Toissijaisesti yritys vaatii, että markkinaoikeus määrää hankintayksikön maksamaan Fira Rakennus Oy:lle hyvitysmaksuna 10 prosenttia hankintasopimuksen arvosta.

Fira Rakennus Oy ei halunnut kommentoida keskeneräistä asiaa Nurmijärven Uutisille.