Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näin markkinaoikeus päätti Rajamäen kampushankkeen jatkosta

Nurmijärven kunta ei tule oikaisemaan urakoitsijasta tehtyä viranhaltijapäätöstä.

Rajamäen kampushanketta päästään nyt jatkamaan. Nurmijärven kunta sai maanantaina markkinaoikeudesta välipäätöksen, joka kumoaa aiemmin annetun täytäntöönpanokiellon ja antaa luvan hankkeen jatkamiselle.

– Seuraavaksi teemme viranhaltijapäätöksen, jonka mukaan maaliskuussa tehtyä viranhaltijapäätöstä ei tulla oikaisemaan, kertoo Nurmijärven kunnan tekninen johtaja Juha Oksanen ja jatkaa:

– Tulemme nyt aloittamaan prosessin urakkasopimuksen laatimiseksi ja urakan käynnistämiseksi alkuperäisen päätöksen mukaisesti.

Tavoitteena on, että urakkasopimus SRV Rakennus Oy:n kanssa saadaan allekirjoitettua lähiviikkojen kuluessa. Yrityksen urakkatarjous on voimassa toukokuun kuun loppuun asti.

– Olen älyttömän tyytyväinen siitä, että saamme hankkeen etenemään. Se on kaikkien etu, sillä Rajamäellä ollaan nyt pääosin väistötiloissa ja lisäksi opetuskäytössä oleva Kuntola on heikossa kunnossa. Uudet tilat tulevat tarpeeseen, Oksanen sanoo.

Hänen mukaansa markkinaoikeudesta tulee aikanaan päätös josta selviää, onko pidetyssä tarjouskilpailussa jotakin huomautettavaa tai jopa aihetta hyvitysmaksuun asianosaiselle.

– Kampushankkeen eteneminen on nyt kuitenkin turvattu, Oksanen sanoo.

Juha Oksanen valitsi 9. maaliskuuta 2023 viranhaltijapäätöksellä Rajamäen kampuksen KVR-urakoitsijaksi SRV Rakennus Oy:n. Tarjouskilpailuun osallistunut Fira Rakennus Oy teki kuitenkin urakoitsijan valinnasta hankintaoikaisuvaatimuksen markkinaoikeuteen.

Kunta pyysi markkinaoikeudelta, että se sallisi hankintapäätöksen täytäntöönpanon hankintalain mukaisesti.

Täytäntöönpanon lykkääntyminen olisi keskeyttänyt Rajamäen rakennushankkeen aloittamisen kokonaisuudessaan.