Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuusulaan avautui uusi lasten vaatteita myyvä kirpputori

Second Hand Merielin sopii etenkin sellaisille vanhemmille, jotka eivät jaksa itse hinnoitella vaatteita.

Pienten lasten vanhemmat ovat ahkeria hyväkuntoisten vaatteiden, kirjojen ja lelujen kierrättäjiä. Taru Vesimäki kiersi ahkerasti kirpputoreja, kun hänen esikoisensa syntyi 13 vuotta sitten.

Nyt Vesimäen nuorimmainenkin lähentelee jo neljättä ikävuotta ja kierrättämisestä innostunut äiti huomasi tilaisuuteensa tulleen.

Yksityisenä perhepäivähoitajana aiemmin työskennelleen Vesimäen lastenvaatekirppis avattiin Tuusulan Riihikalliossa viime viikon lauantaina. Lastenvaatteiksi hän luokittelee kaikki alle 170 senttimetriä olevat vaatteet.

Kirpputori sopii etenkin sellaisille vanhemmille, jotka eivät jaksa itse hinnoitella vaatteita ja käydä siistimässä myyntipöytiä.

– Hain aktiivisesti liiketiloja myös Keravalta, Järvenpäästä ja Vantaalta, Vantaan Asolassa asuva lastenhoitaja, yrittäjä ja diabetes-avustaja kertoo.

Vantaalta tarjotut tilat olivat hänelle liian isoja, Keravalla liian pieniä ja Järvenpäässä hänen toimialaansa ei koettu liiketiloihin sopivaksi. Hänelle tehtiin selväksi, että kirpputori ei ole sovelias naapuri.

Kun Vesimäki näki Rihan liikekeskuksen alakerrassa olevan pyöräliikkeen vanhan tilan, päätös oli selvä. Tila oli jo valmiiksi tyhjä, joten aloittamaankin pääsi nopeasti.

Riihikallio on Vesimäelle tuttua aluetta, koska hänen yli 90-vuotias mummonsa asuu naapurissa.

Hyllyt ja mallinuket Taru Vesimäki hankki kierrätettyinä huutokaupasta Kajaanista. Vain henkarit on haettu uusina Ikeasta. Avajaisissa apujoukkoina häärivät ystävät ja oma perhe. Arjessa Vesimäki vastaa kirppiksen toiminnasta yksin.

– Tosin mies ja teini-ikäinen tytär ovat luvanneet auttaa, jos tarve vaatii, yrittäjä hymyilee.