Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finaalista kirkkain mitali Nurmijärvelle –  amatööriparina Mestarileipureihin osallistuneet Laura ja Anna voittivat: "Vähän epätodellinen olo"

Finaalissa kolme paria taisteli ohjelman voitosta leipomalla kolmikerroksisen kakun.

Klaukkalalainen luokanopettaja Laura ja hänen ystävänsä Anna ovat voittaneet Mestarileipurit -ohjelman tiistaina nähdyssä finaalijaksossa. Kaksikko lähti ohjelmaan mukaan ainoana amatööriparina, mutta he selvittivät tiensä eteenpäin kerta toisensa jälkeen.

Finaalijaksossa kilpailijoiden tuli leipoa kolmikerroksinen kakku, joka kertoo kolme tarinaa. Alin kerros kuvaa menneisyyttä, keskimmäinen nykyhetkeä ja ylin tulevaisuutta. Kakun luomiseen annettiin aikaa viisi tuntia.

Lauran ja Annan kakun alin kerros oli mustaherukka-suklaakakku, keskimmäiseksi he valitsivat kinuski-vadelmakakun ja ylimmäiseksi marenkisen sitruunakakun.

– Tutustuimme tekemällä erilaisia kokeiluja ja mustaherukkakakku, jossa on paahdettua valkosuklaata oli ensimmäinen oikeasti hyvä oma tekemä kakku, Laura selittää ja jatkaa:

– Kinuski-vadelmakakku on puolestaan Annan suosikkikakku ja ylin sitruunakakku on kuin tyhjä taulu. Emme voi tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Se on herkkä ja kuultava, emme vielä tiedä, mitä se on.

Sekä Laura että Anna olivat lähes sanattomia finaaliparin selvittyä.

– Nyt on aika tosi hyvät fiilikset. Aika uskomattomat, Anna sanoo.

– Vähän epätodellinen olo, mitä just tapahtui, Laura ihmettelee.