Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Adressi vaatii Keusotelta lain noudattamista – "Puhelimeen on vastattava ja hoito aloitettava"

Olavi Kanerva on tehnyt adressin Keusoten lääkäripalvelujen parantamisesta.

Hyvinkään Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja Olavi Kanerva on tehnyt adressin Keusoten lääkäripalvelujen parantamisesta.

– Nyt on sellainen buumi, että Eläkeläiset ry jäsenjärjestöt tekevät vastaavia paikallisia adresseja eri puolilla Suomea, kertoo Kanerva.

– Teimme yhteisen suunnitelman, johon kuuluu, että järjestöt tekevät kenttätyön ja lopuksi kaikki adressit kootaan yhteen ja luovutetaan eduskunnalle.

Ajatus adressin tekemisestä oli muhinut eläkeläisten mielessä jo pitkään.

– Olemme jo pidemmän aikaa käyneet vilkasta keskustelua sote-palveluista. Keskustelua alustamassa ovat olleet muun muassa Olli Savela ja Matti Huutola.

Kanervan julkaisi adressin verkkosivuilla osoitteessa adressit.com.

– Keusoten lääkäripalveluihin on jatkuvasti vaikea päästä. Ihmiset joutuvat odottamaan takaisin soittoa pitkään ja usein turhaan. Näin ei voi jatkua, kuvaillaan adressissa nykytilannetta, mihin halutaan saada muutos.

– Puhelimeen on vastattava ja hoito aloitettava. Keusoten on tuotettava lain edellyttämät riittävät lääkäripalvelut kaikille niitä tarvitseville kohtuuajassa ja laadukkaina. Hoidon jatkuvuus on turvattava.

Adressin mukaan lähipalvelut pitää säilyttää ja lääkäriin sekä hoitoon pitää päästä kaikilla terveysasemilla.

Siihen, miten adressissa esitetyt tavoitteet saadaan täyttymään, Kanervalla ei ole esittää reseptiä.

– Sairaanhoitajat käyttäytyivät todella typerästi tässä työmarkkinatilanteessa, kun joukkoirtisanoutuivat ja lähtivät huilailemaan. Tästä, kun seurasi se, että eläkkeellä olevat sairaanhoitajat joutuivat palaamaan töihin, moittii Kanerva ja peräänkuuluttaa sairaanhoitajilta yhteiskuntavastuuta.