Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HUS:n talous rakentuu yli 2,25 miljardin euron varaan

HUS ei saa uudessa sote-mallissa suoraa rahoitusta valtiolta. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti hyväksyä HUS-järjestämisopimuksen.

HUS:n talousarvion valmistelua jatketaan 2 253 miljoonan euron kehyksen pohjalta.

Yhtymähallituksen näkemyksen mukaan tämä talousarviokehys turvaa HUS:n sekä lyhyen että pitkän aikavälin toimintaedellytykset.

Hallitus jatkoi aiemmin pöydälle jätetyn talousarviokehyksen käsittelyä.

Pöydällä olon aikana kehyksen valmistelua on jatkettu yhdessä Uudenmaan neljän hyvinvointialueen ja Helsingin kaupungin kanssa, jotka rahoittavat HUSin toiminnan.

Talousarvion esitetään sisältävän samat palvelukokonaisuudet kuin nyt.

HUS ei saa uudessa sote-mallissa suoraa rahoitusta valtiolta.

HUS-yhtymän talousarvion kehyksen esitetään sisältävän hyvinvointialueiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella samat palvelukokonaisuudet kuin tänä vuonna.

HUS vastaa erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudellamaalla.

Lisäksi HUSille on keskitetty koko Suomen ja Etelä-Suomen yhteistyöalueen monien harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito, kuten elinsiirrot, vaikeiden palovammojen hoito ja vaativa lasten sydänkirurgia.

Yhtymähallituksen esityslistalla ei ollut muita asioita.

Hallitus esittää 15.6. kokoontuvalle yhtymäkokoukselle, että HUSin talousarviovalmistelua jatketaan 2 253 miljoonan euron kehyksen pohjalta.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti puolestaan hyväksyä HUS-järjestämisopimuksen.

Kyseinen sopimus on Uudenmaan hyvinvointialueiden, Helsingin kaupungin sekä HUS-yhtymän keskinäinen sopimus, jossa osapuolet sopivat keskinäisestä työnjaosta, yhteistyöstä ja toiminnan yhteensovittamisesta terveydenhuollon palvelujen järjestämiseksi.

Uusimaa-lain mukaisesti sopimuksen on edistettävä muun muassa terveydenhuollon kustannusvaikuttavuutta, tuottavuutta, laatua sekä potilasturvallisuutta.