Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heikkilältä haastava Puolan EM-ralli – Taisteli sunnuntaina viidenneksi

Ongelmat auton säätöjen kanssa maksoivat lauantaina aikaa, jota nurmijärveläiskuljettaja lähti ajamaan sunnuntaina kiinni.

Mikko Heikkilä, 31, kartanlukijansa Samu Vaalerin, 26, kanssa, on sijoittunut viidenneksi Puolassa ajetussa rallin Euroopan mestaruussarja ERC:n kauden kolmannessa osakilpailussa. Auton säätöjen kanssa lauantaina kipuillut Heikkilä nousi tuloslistoilla sunnuntaiksi autoon tehtyjen muutosten osuttua enemmän kohdalleen. The Racing Factory -tallin Skoda-kuljettaja suuntaa täyden fokuksen ensi kuun puolivälissä ajettavaan Latvian osakilpailuun, kerrotaan Mikko Heikkilä Racingin tiedortteessa.

Heikkilän lauantai alkoi haastavasti auton säätöjen ollessa epämieluisat epäonnistuneiden testien jälkeen. Koko lauantain autonsa kanssa paininut Heikkilä oli kahdeksantena yleiskilpailussa iltahuoltoon tultaessa.

– Auto on pehmeä, vaikka kaiken maailman ruuvia ollaan käännetty. On aika turhautunut olo. Yritän puskea, mutta ei tunnu riittävän. Jotain pitäisi keksiä yön aikana, Heikkilä sanoo tiedotteessa.

Sunnuntaihin Heikkilä lähti uudella tarmolla. Aamun neljän erikoiskokeen lenkillä hän oli kolmesti viides sekä kerran neljänneksi nopein. Huoltotauolla nurmijärveläiskuljettaja vahvisti auton säätöjen olleen onnistuneempia.

– Auton puolesta päivä lähti aika paljon paremmin käyntiin. Harmi, että eilinen pilattiin hölmöilyllä säätöjen kanssa. Tänään jäädään vielä jonkin verran lähtöpaikan takia, mutta ajo ja auto tuntuvat paljon paremmalta ja helpommalta. Neljäs sija tuntuisi vielä olevan saatavilla, ja vaikkei sitä tultu tavoittelemaan, niin ei meillä muutakaan tekemistä ole. Lyödään kaasu pohjaan.

Kilpailun viimeiseen lenkkiin Heikkilä lähti vielä kovemmalla taistelutahdolla ja ajoi pohja-ajat erikoiskokeille 13 ja 15. Päivän päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella hän oli toinen napaten neljä EM-pistettä. Vauhdin kiristäminen riitti nostamaan Heikkilän viidenneksi yleiskilpailussa.

– Tiet olivat aika rajussa kunnossa, mutta ei ollut enää auraamista niin ajat paranivat. Nelossija meni tiukalle, ja vaikkei viitossijaa lähdetty hakemaan ja tulos ei tyydytä, niin oli todella hauskaa ajaa kilpaa Mads Östbergin kanssa, ja olimme molemmat siitä samaa mieltä. Tosi sääli, että tehtiin väärä valinta säätöjen kanssa eilen. Voittoon ei välttämättä olisi vauhti riittänyt, mutta sen jälkeen oltaisiin voitu vastata.

ERC-sarja jatkuu Latviassa 17.–18.6. TET Rally Liepajalla.