Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laaja taisteluharjoitus näkyy Keski-Uudellamaalla – mukana noin 800 sotilasta

Kaikkiaan harjoituksessa on mukana noin 800 sotilasta, johon kuuluu reserviläisiä, varusmiehiä ja kantahenkilökuntaa.

Puolustusvoimat järjestää perjantaina alkavan laajan taisteluharjoituksen, joka tuo runsaasti puolustusvoimien kalustoa ja taisteluvarusteisia sotilaita Keski-Uudellemaalle asti.

Sapeli 23 -harjoituksessa kyseessä on heinäkuussa 2022 aloittaneiden varusmiesjohtajien, Valmiusyksikön ja sotilaskuljettajien sekä tammikuussa 2023 palveluksensa aloittaneiden miehistötehtäviin koulutettavien varusmiesten loppusotaharjoitus.

Kaikkiaan harjoituksessa on mukana noin 800 sotilasta, johon kuuluu reserviläisiä, varusmiehiä ja kantahenkilökuntaa. Kaartin jääkärirykmentin lisäksi harjoitukseen osallistuu joukkoja Panssariprikaatista ja Rajavartiolaitoksesta.

Keski-Uudellamaalla he harjoittelevat Järvenpään Kaakkolassa sekä Tuusulan Pirunkorven, Kulomäen, Korpikylän ja Tuomalan maastoalueilla.

Lisäksi harjoituksia nähdään Helsingissä, Vantaalla, Porvoossa, Sipoossa, Loviisassa ja Pornaisissa.

Taisteluharjoitukseen sisältyy myös ilmapuolustusharjoitus, jonka aikana Helsingin edustalla ja Itä-Uudenmaan alueella on ajoittain lentomelua tiistain 30.5. ja keskiviikon 31.5. välisenä aikana.

Puolustusvoimat kertoo tiedotteessaan, että harjoitusjoukoilla on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri, mutta maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita. Kaikkiaan harjoituksessa on mukana yli 200 ajoneuvoa, joiden joukossa on myös panssaroituja ajoneuvoja.

Puolustusvoimat muistuttaa myös, että harjoituksessa käytettävät harjoitusampumatarvikkeet voivat aiheuttaa melua harjoituskohteiden lähistöllä.

– Harjoituksen päätavoitteena on Kaartin jääkärirykmentin joukkojen valmiuden ja suorituskyvyn kehittäminen vaativissa taistelutehtävissä rakennetulla alueella sekä eteläisellä rantamaalla.

Vuosittain kaksi kertaa järjestettävä rykmentin joukkotuotettujen joukkojen loppusotaharjoitus Sapeli on vaativa kokonaisuus niin kantahenkilökunnalle, kuin kesäkuun lopussa kotiutuville varusmiehillekin, tiedotteessa kerrotaan.