Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Herkkuteemainen pakohuone ja seitsemän piilotettua kettua – Mestarileipuri Laura Nikola avaa kahvilan Klaukkalaan

Kakkutaituri Laura Nikola vaihtaa luokanopettajan työn työskentelyyn kahvilassa.

Klaukkalassa entiset Cafe Kirjavan tilat ovat saaneet raikkaan ja kodikkaan ilmeen. Seinällä juoksee maalattu sininen kettu. Kierrätettynä löytyneet juuri hiotut ja maalatut kalusteet odottavat kahvilavieraita.

Kahvila Sinisen ketun (Klaukkalantie 59) avaa klaukkalalainen pariskunta Laura ja Ville Nikola. Laura ja Ville työskentelevät molemmat kahvilassa. Perheen lapset ovat myös ilmoittaneet auttavansa.

Kahvilan avajaisia vietetään lauantaina 27. toukokuuta kello 11 alkaen. Kahvilasta saa makeiden ja suolaisten herkkujen lisäksi erikois- ja suodatinkahvia. Suunnitteilla on myös burgeriperjantai ja viikonlopun brunssi.

Laura Nikola on tullut tunnetuksi televisiossa esitetystä Mestarileipurit-ohjelmasta, johon hän osallistui ystävänsä Annan kanssa. Pari voitti kilpailun. Laura kuvailee ohjelmaa kilpailusta huolimatta kepeäksi.

– Parin kanssa osallistuessa pystyimme yhdessä ratkomaan eteen tulleita ongelmia. Kaikki kilpailijat olivat tosi taitavia ja hyviä tyyppejä. Oli mukavaa tutustua heihin. Meillä luisti juttu hyvin.

Lauralla on pitkä kokemus leipomisesta. Hänen ensimmäiset leivontamuistonsa sijoittuvat lapsuuteen Tampereelle, josta hän on kotoisin.

– Autoin äitiä tiikerikakun leipomisessa. Minun tehtävänäni oli kaakaojauheen sekoitus. Siitä innostus leipomiseen lähti. Itsenäisesti 14-vuotiaana leivoin onnistuneesti sacherkakun. Siitä äitini aina jaksaa muistuttaa.

Aikuisiällä Laura innostui leipomisesta ensimmäisen lapsen kanssa kotona ollessaan. Hän kokeili erilaisia kiinnostavien kakkujen ohjeita.

– Graafiset, taidekakut alkoivat kiinnostaa, lisäksi korkeat kakut viehättivät. Palettiveitsellä maalaaminen on tällä hetkellä juttuni.

Laura kuvailee itseään luovan alan monitaituriksi. Hän on kiinnostunut taiteellisista asioista, joita hän toteuttaa kuvataiteessa ja käsitöissä.

Ammatiltaan Laura on luokan- ja kuvataideopettaja. Kakkuja hän on leiponut tutuille ja tutun tutuille tilauksesta opettajan työn ohessa. Kahvilan myötä opettajan työ vaihtuu työskentelyyn kahvilassa.

Kahvila Sinisestä ketusta voi tilata kakkuja esimerkiksi juhliin. Laura kertoo kakkujen olevan juhlien keskipiste, ylellisyystuote, johon panostetaan. Kakun halutaan olevan yksilöllinen, tyyliltään juhlan ja järjestäjien oloinen.

– Usein kakun tilaajat esittävät jonkin idean esimerkiksi värin tai toiveen koristeista, joiden pohjalta lähden suunnitteleman kakkua.

Kopiointia Laura välttää, mutta ideoita hän etsii kakkukuvista. Hän kertoo kakuissaan olevan tavoitteena oma tunnistettava tyyli sen lisäksi, että kakku on saajan näköinen.

Mikä on villein toteutettu kakkuideasi? Laura näyttää puhelimestaan kuvaa kovin aidon näköisestä harakasta. Heti herää kysymys, mistä linnun upeat siivet on tehty.

– Harakan sulat ovat itse tehtyjä kohakutou-makeisia ja siivet riisipaperia. Kakkua tehdessä pääsin kunnolla heittäytymään.

Laura on mukana leivonnan Instagram-yhteisöissä, hänen oma tilinsä löytyy nimellä laura.cakes_. Hän sanoo yhteisöjen tuovan mukanaan paljon iloa, inspiraatiota ja kannustavuutta.

– Kahvilamme somesta on tarkoitus luoda aktiivinen paikka, jossa jaamme myös ajantasaisen tiedon aukioloajoista.

Nikolat paljastavat kesän aikana kahvilan alakertaan rakennettavan herkkuteemaisen pakohuoneen, joka sopii perheillekin.

Pääsääntöisesti tiistaista sunnuntaihin kello 12–18 avoinna olevasta kahvila Sinisestä ketusta Nikolat toivovat tulevan nurmijärveläisten olohuoneen. Tiloja voi vuokrata vaikkapa kurssien pitopaikaksi tai yksityistilaisuuksiin. Tulossa on myyntiin käsityöläisten ja lähituottajien tuotteita. Seinille sopii näytille taidetta.

– Tähtiä kuin Otavassa kettuja on kahvilassa. Kahvilaan on piilotettuna seitsemän pientä sinistä pientä kettua ja jos ne kaikki löytää, saa löytäjä herkun, toivottaa Laura etsijät tervetulleeksi.