Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Havainnekuva | Rajamäen kampuksen rakentaminen alkaa syksyllä – SRV ja kunta allekirjoittivat sopimuksen

SRV ja Nurmijärven kunta ovat allekirjoittaneet sopimuksen Rajamäen kampuksen uudisrakennuksen toteuttamisesta. SRV tiedotti asiasta tiistaina.

Nurmijärven Uutiset kertoi aiemmin, kuinka kunta valitsi Rajamäen kampuksen KVR-urakoitsijaksi juuri SRV:n.

Valinnasta tehtiin hankintaoikaisuvaatimus ja valitus markkinaoikeuteen.

Toukokuussa markkinaoikeus antoi kuitenkin välipäätösen, joka kumosi aiemmin annetun täytäntöönpanokiellon ja antaa luvan hankkeen jatkamiselle.

Nyt tehdyn sopimuksen myötä hanke kirjataan SRV:n tilauskantaan toukokuulle.

Rakentaminen käynnistyy syksyllä 2023.

Rajamäen kampukselle tulee tilat perusopetuksen 6.–9.-vuosiluokille sekä liikuntatilat koulun ja liikuntapalveluiden käyttöön. Kampus valmistuu vuoden 2025 aikana ja pihatyöt kevään 2026 aikana.

Rajamäen kampus toteutetaan siten, että Seitsemän veljeksen koulun ja Kuntola-rakennuksen tilalle rakennetaan uudisrakennus. Lisäksi liikuntatila Rajakaari korvataan uusilla liikuntatiloilla.

– Rajamäen kampus on SRV:n ensimmäinen kouluhanke Nurmijärven kunnan alueella, ja aloitamme rakentamisen tulevana syksynä. Olemme toteuttaneet pääkaupunkiseudun kehyskunnissa useita kouluhankkeita KVR-mallilla viime vuosien aikana, kuten elinkaarihankkeina toteutetut Jokirinteen oppimiskeskus Kirkkonummelle ja Siuntion sivistys- ja hyvinvointikeskus. Näitä oppeja ja hyviä kokemuksia on hyödynnetty parhaalla mahdollisella tavalla myös Rajamäen kampuksen hankkeen suunnittelussa ja tarjousvaiheessa, kertoo SRV:llä hankkeesta vastaava yksikönjohtaja Saku Kosonen tieodtteessa.

SRV:n mukaan Rajamäen kampuksella on myös varauduttu aurinkopaneelien asentamiseen. Lisäksi rakennuksen käyttöön tuotetaan uusiutuvaa energiaa ilmavesilämpöpumpulla. Rakennuksen energialuokka A.

– Kohteen suunnittelussa kiinnitetään huomiota myös luontoarvoihin ja vihreisiin näkymiin. Tontilla pyritään säilyttämään puustoa sekä istuttamaan uusia taimia. Biodiversiteettiä vahvistetaan tekemällä niittynurmialueita välituntipihoille, tiedotteessa todetaan.

Rajamäen kampukselle tulee tilat perusopetuksen 600 oppilaalle. Kampusalueen rakennusten yhteislaajuus on noin 7 600 bruttoneliömetriä.